Acasa InternationalExterne Genele si stresul l-au adus pe fiul lui Ben Laden la casa de nebuni

Genele si stresul l-au adus pe fiul lui Ben Laden la casa de nebuni

scris de Ziua Veche
2 afisari

Unul dintre fiii lui Osama ben Laden, Omar, a fost spitalizat recent intr-un ospiciu si, in prezent, efectueaza un tratament impotriva schizofreniei, potrivit unei relatari de marti a postului american de televiziune ABC News.

 

Omar se plange, potrivit ABC, ca „aude constant vocea tatalui sau”. Profesorul psihiatru Bruce Cohen, de la Harvard Medical School, a declarat canalului citat ca „diagnosticul de schizofrenie este aproape intotdeauna asociat cu sindromul psihotic”. Halucinatiile legate de voci sunt cele mai frecvente, specifica expertul.
Schizofrenia este o boala mintala complexa caracterizata prin halucinatii, iluzii, tulburari de vorbire si disfunctie sociala generala in cazul unui individ. Medicii cred ca de vina este interactiunea complexa intre gene si mediu. Desi niciunul dintre psihiatrii de seama nu a reusit sa faca un control detaliat liderului retelei Al Qaida, totusi ei inclina sa creada ca schizofrenia este o „boala de familie”.
Dr. Steven Lamberti, de la Universitatea Rochester, declara ca „exista dovezi ca o trauma suferita la o varsta timpurie sau maltratarile din partea parintilor poate duce de asemenea la schizofrenie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult