Acasa InternationalExterne George H.W. Bush în continuare internat, dar se simte mai bine

George H.W. Bush în continuare internat, dar se simte mai bine

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Starea de sănătate a fostului preşedinte american George Herbert Walker Bush se ameliorează, însă acesta va rămâne în continuare sub subraveghere, într-o unitate pentru îngrijiri intensive de la un spital din Houston.

George H.W. Bush în continuare internat, dar se simte mai bine (foto: dnaindia.com)

Purtătorul de cuvânt al familiei Bush, Jim McGrath a declarat într-un comunicat de presă că „Preşedintele Bush rămâne sub îngrijiri intensive la un spital metodist, starea sa de sănătate continuând să se amelioreze.” El a adăugat că Bush, ajuns la vârsta de 88 de ani, „este vioi şi, ca de obicei, se află într-o dispoziţie bună. El chiar a cântat împreună cu medici şi infirmiere”,

Jim McGrath a anunţat miercuri o deteriorare a stării de sănătate a lui Bush, în urma „unei serii de complicaţii care l-au adus într-o unitate de îngrijiri intensive” din cauza unei „febre insistente”, potrivit mediafax. Ca şi medicii, familia Bush rămâne „prudent optimistă cu privire la eficienţa tratamentelor” administrate fostului preşedinte.

George Herbert Walker Bush a fost spitalizat iniţial pentru o bronşită, la 7 noiembrie, timp de 12 zile. El a fost reinternat la 23 noiembrie, în urma unor complicaţii. Medicii şi-au exprimat speranţa să îl poată externa de Crăciun. Dar l-a petrecut în spital, împreună cu soţia, Barbara, unul dintre fii, Neil, şi un nepot, Pierce.

George H.W. Bush a fost locatarul Casei Albe în perioada 1989-1993, după ce a fost vicepreşedinte al lui Ronald Reagan.  În cursul unicului său mandat, el a declanşat Primul Război din Golf împotriva Irakului, trimiţând trupe americane să respingă din Kuwait trupele lui Saddam Hussein.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult