Acasa InternationalExterne Ger de crapă pietrele. -50 de grade Celsius în Rusia

Ger de crapă pietrele. -50 de grade Celsius în Rusia

scris de M.A.
14 afisari

Ger de crapă pietrele. Un val de frig s-a abătut asupra Rusiei, cu temperaturi scăzute de până la -50 de grade Celsius în estul ţării, şi a făcut 6 morţi şi peste 220 de răniţi în 24 de ore, transmite RIA Novosti.

Ger de crapă pietrele. -50 de grade Celsius în Rusia

Ger de crapă pietrele. -50 de grade Celsius în Rusia

„Şase persoane au murit de frig în Rusia în ultimele 24 de ore” şi alte 227 au cerut un ajutor medical, 103 dintre acestea fiind spitalizate, a precizat agenţia, citând o sursă din Ministerul Sănătăţii. Temperaturile sunt în cădere liberă în Rusia de săptămâna trecută. Astfel, la Moscova, marţi dimineaţă, erau -19 grade Celsius, în urma unor căderi puternice de zăpadă săptămâna trecută. Conform meteorologilor, temperaturile din capitala rusă vor rămâne la acelaşi nivel până la 23 decembrie. La Novosibirsk, Tomsk, Omsk şi Barnaul, principalele oraşe din Siberia Occidentală, temperaturile s-au apropiat în cursul nopţii dintre luni spre marţi de -47 de grade, potrivit Centrului Meteorologic rus.

La Magadan, în Extremul-Orient rus, temperatura minimă nocturnă a ajuns în noaptea dintre luni spre marţi la -51 de grade Celsius, iar cursurile din mai multe şcoli au fost anulate din cauza frigului. Până şi sudul ţării a fost lovit de un val de frig.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult