Acasa InternationalExterne Germania: Angela Merkel, realeasă în funcția de cancelar

Germania: Angela Merkel, realeasă în funcția de cancelar

scris de C.S.
3 afisari

Angela Merkel a fost realeasă în funcția de cancelar al Germaniei. Aflată la al treilea mandat, conservatoarea în vârstă de 59 ani a fost votată cu o majoritate zdrobitoare, atât de deputații coaliției de guvernământ, cât și de cei ai opoziției.

Angela Merkel a fost realeasă în funcția de cancelar al Germaniei.

În calitatea de cancelar, Angela Merkel va avea în subordine o nouă coaliție compusă din partidul pe care îl conduce, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aripa sa bavareză CSU, creditate cu 311 mandate în urma alegerilor de la 22 septembrie, și Partidul Social-Democrat (SPD), care a obţinut 193 de mandate.

Victoria lui Merkel a însemnat obținerea a peste 74% din voturile exprimate astăzi de parlamentarii germani, cu 462 de voturi pentru, 150 împotrivă și 9 abțineri, dintr-un total de 631 de sufragii.

Nu este prima oară când Angela Merkel va coordona o mare coaliție, același scenariu fiind înregistrat și în perioada 2005-2009. Noul guvern, a cărui componență va fi anunțată astăzi, se întruni în prima sa ședință oficială în această seară, imediat după investirea oficială din partea președintelui Republicii, Joachim Gauck.

2 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 17-12-2013 - 13:34

DEUTCHLAND LAND , UBER ALLES !

ALLes-Pulles!

UnUL 17-12-2013 - 14:03

???? !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult