Acasa InternationalExterne Germania aprobă livrările de tancuri Leopard 2 pentru susținerea armatei ucrainene

Germania aprobă livrările de tancuri Leopard 2 pentru susținerea armatei ucrainene

scris de Misu Andrei
51 Afisari

Guvernul german a anunţat miercuri că va livra Ucrainei tancuri Leopard 2, depăşind astfel îndoielile cu privire la trimiterea acestui armament greu despre care conducerea de la Kiev spune că este crucial pentru a face faţă invaziei ruse.

Presiunea a crescut în ultimele săptămâni asupra cancelarului Olaf Scholz pentru a trimite Ucrainei tancuri Leopard 2 şi pentru a le permite şi altor aliaţi din NATO să facă la fel înainte de ofensivele rusești și contraofensivele ucrainene preconizate pentru primăvară.

Guvernul german a fost blocat în privinţa deciziei, îngrijorat că astfel de măsuri ar putea determina Rusia să escaladeze războiul sau ar atrage NATO ca parte a conflictului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Decizia de miercuri oferă și altor țări, cum ar fi Polonia, Spania şi Norvegia, posibilitatea de a-şi trimite stocurile de tancuri Leopard către Ucraina.

„Decizia e în continuarea binecunoscutei noastre linii de susţinere a Ucrainei cu toată capacitatea noastră. Acţionăm în strânsă coordonare la nivel internaţional”, a precizat Olaf Scholz, citat într-un comunicat.

Scopul este de a crea rapid două batalioane de tancuri Leopard 2 pentru Ucraina, se arată în comunicat, care subliniază că Germania va furniza într-o primă fază 14 tancuri de acest tip din stocurile armatei sale. În plus, Germania va furniza muniție și logistică. Instruirea trupelor ucrainene va începe în curând.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS