Acasa InternationalExterne Germania îl acuză pe Herman van Rompuy pentru bugetul european

Germania îl acuză pe Herman van Rompuy pentru bugetul european

scris de A.H.
8 afisari

Ministrul german al Agriculturii, Ilse Aigner, l-a acuzat marţi pe preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, că are ‘priorităţi greşite’ în propunerea pentru bugetul european pentru perioada 2014-2020, relatează agenţia EFE.

Herman van Rompuy

Herman van Rompuy

Ministrul german consideră că nu se pot înăspri reglementările cu privire la mediul înconjurător, care îi afectează din punct de vedere economic pe agricultori, şi în plus să se reducă şi fondurile destinate acestora. Aigner nu a respins ideea unei ‘anumite redistribuiri’ a ajutoarelor europene pentru agricultorii europeni pentru a favoriza ţările din est, dar a avertizat asupra riscului de a suprataxa alţi lucrători din sectorul primar. ‘Trebuie să evităm fracturi între statele membre sau între anumite componente ale sectorului agricol‘, a punctat oficialul german.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a propus reducerea cu 75 de miliarde de euro a cheltuielilor de 1.033 miliarde de euro pentru bugetul european pe perioada 2014-2020. El doreşte reducerea cu 29,5 miliarde de euro a cheltuielilor pentru politica de coeziune, destinate celor mai sărace regiuni din UE, şi cu 25,5 miliarde de euro a ajutoarelor pentru politica agricolă comună (PAC), dintre care 22 miliarde din subvenţiile pentru agricultori. Alte 11,7 miliarde de euro ar urma să fie luate din fondurile pentru politicile de creare de locuri de muncă şi creştere economică.

2 comentarii

urbos 20-11-2012 - 21:03

Mutra de oligofren.

CAMY 20-11-2012 - 21:27

Oligofrenul asta o sa i-o bage lui Ponta morcovul cu tot cu frunze. Cu ce-i de vina asta daca Ponta, Crin si Basescu care aucondus Romania, si-au bagat lupa in banii europeni si nu au accesat decit aproape un miliard de euro din care, peste 80% sunt fraudati, asa ca europa isi retrage proiectele si tot statul Roman le va plati din banii fraierilor. N-o mai duceti pina in toamna si va fi razboi civil. Or sa va dea foc la viloaiele voastre Dragnea, Videanu, Nastase, Basescu, Udrea, etc., iar pe voi, fsn-istilor care v-ati ascuns acum in usl, pdl, udmr, veti zace in tepe sau taiati ca la macelarie, scursorilor ce sinteti.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult