Acasa InternationalExterne Germania înăsprește regulile si cere test PCR negativ pentru toți călătorii

Germania înăsprește regulile si cere test PCR negativ pentru toți călătorii

scris de Misu Andrei
135 Afisari

Germania va cere teste PCR cu rezultate negative la intrarea în ţară pentru toţi călătorii, indiferent dacă vin dintr-o zonă care nu este considerată de risc, relatează EFE.Decizia a fost luată de cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali după o reuniune de peste 11 ore, în urma căreia au fost înăsprite restricţiile ce vizează viaţa publică şi activitatea economică în contextul celui de-al treilea val pandemic.

S-a stabilit astfel „obligativitatea generală” de realizare a unui test la întoarcerea în ţară, o măsură care o înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc – deşi implica majoritatea ţărilor lumii – şi care prevedeau un test PCR şi o perioadă de carantină.

„Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară”, a declarat Angela Merkel.

Cancelarul Angela Merkel a explicat că guvernul german a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşte să facă un test „înainte de zborul” de întoarcere. Detaliile acestei măsuri urmează să fie stabilite.Angela Merkel a admis că în Mallorca există complexuri turistice deschise, dar a precizat că guvernul Insulelor Baleare a modificat restricţiile şi ar putea să o facă din nou în următoarele zile. Ea a precizat că guvernul german urmăreşte cu atenţie situaţia din insule şi posibilele „riscuri”, printre care a semnalat apariţia variantei de coronavirus detectată în Brazilia, scrie Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult