Acasa InternationalExterne Germania „îşi pierde capacitatea de a exporta energie”

Germania „îşi pierde capacitatea de a exporta energie”

scris de M.A.
3 afisari

Prin recenta hotărâre adoptată de guvernul de la Berlin de închidere imediată a opt dintre cele 17 centrale nucleare, Germania îşi va pierde capacităţile de export de electricitate, însă pentru piaţa internă va avea un impact nesemnicativ, a declarat vineri la Luxemburg, comisarul european pentru energie, Günther Oettinger, informează AFP.

Energie electrica (german-info.com)

„Cele opt reactoare care vor fi oprite reprezintă 10% din piaţa germană de electricitate şi mai puţin de 3% din piaţa europeană”, a subliniat el, în cadrul unei conferinţe de presă la sfârşitul unei reuniuni a miniştrilor energiei din UE. „Anul trecut, Germania a produs mai multă energie decât a consumat. Închiderea celor opt reactoare îi va reduce capacitatea de export, însă va avea un impact nesemnificativ asupra consumatorilor’, a afirmat Günther Oettinger. Închiderea altor nouă reactoare nucleare până în 2022 îngrijorează vecinii din est şi vest ai Germaniei, a spus comisarul european pentru energie, gtransmite Radio România Actualităţi.

„Decizia Germaniei de a închide celelalte 9 reactoare până în 2022 pune totuşi probleme vecinilor săi de la est şi de la vest, deoarece Germania se află în centrul Europei, iar piaţa sa de electricitate este cea mai mare din Uniunea Europeană”, a mai spus Günther Oettinger. „Vom face o analiză asupra consecinţelor acestei decizii, care va fi discutată la toamnă între miniştrii energiei”, a anunţat comisarul european. Rusia va deveni un partener indispensabil pentru Germania prin volumul de gaze furnizat Uniunii Euroepene, a adăugat Günther Oettinger. Rusia, care furnizează în fiecare an Uniunii Europene 520 de miliarde metri cubi de gaze va deveni un partener indispensabil şi, din acest motiv, trebuie să ne diversificăm sursele şi rutele de aprovizionare’, a explicat Oettinger.

2 comentarii

tanase marian 11-06-2011 - 20:26

excelentele voastre,.la ei nu functioneaza principiul ,orice minune si celev tei zile al sale,,…… stiu ce fac sunt oameni demni de a trai pe acest pamant,,……….. sa notez un lucru important pentru mine,, am lucrat candva la ,,cet. buc. sud,, la un laborator deosebit de electronica si masuratori speciale am avut acolo ca sef de laborator m. t. a. un german,,ing. berwanger valter,, emigrat mai apoian germania,,.niciodata pe unde am mai lucrat nu am cunoscut un om decompetenta si demnitatea morala si profesionala a acelui om,,………. cinste natiunii germane si altor natiuni demne,,.la noi an romania bplnava de atata capitalism de undefurasi jecmanesc gasim doar medici militari beti an cabinet si derbedei medici nu oameni de stiinta care au dat un pacient afara din spital cu un a. v. c. declansat rusine natiuniiromane,,…………… rusine conducerii de partid si de stat democrat liberale,,…………..nihil sine deo,,.marian,,………..

tanase marian 11-06-2011 - 20:30

voi ati declansat nasterea unor asemenea monstrii nu somnul ratiunii ci somnul iratiuni naste monstrii,,.rusine romania este posibil oare eu nu pot sa merg si nu ma ajuta nimeni,,sunteti animale crunte voi care conduceti aceasta natiune romana,,………….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult