Germania pregăteşte o nouă lege a circumciziei | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Germania pregăteşte o nouă lege a circumciziei

Germania pregăteşte o nouă lege a circumciziei

scris de P.C.R.
2 afisari

Ministerul german de Justiţie a redactat prevederile unei noi legi care permite circumcizia băieţilor, după ce o instanţă din Koln a stabilit, printr-o decizie controversată, că practicarea acestui obicei este o infracţiune, relatează miercuri site-ul thelocal.de.

Germania pregăteşte o nouă lege a circumciziei

Germania pregăteşte o nouă lege a circumciziei

Principalele puncte, care au fost stabilite de autorităţile regionale şi grupurile implicate în discuţii, permit circumcizia, dar în anumite condiţii, printre care şi aceea de a fi practicată astfel încât să producă cea mai mică durere posibilă, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului de Justiţie.
Părinţii trebuie să fie pe deplin informaţi în prealabil în legătură cu procedura aplicată, care nu poate fi folosită în cazurile în care sănătatea copiilor este pusă în pericol. Un exemplu este atunci când un copil suferă de hemofilie.
Noua lege prevede de asemenea, ca regulă, că circumciziile vor fi făcute de medici, dar şi de cineva ales de comunitatea religioasă respectivă atunci când este vorba de un bebeluş de până la şase luni. Respectiva persoană trebuie să aibă însă cunoştinţe în circumcizie ca un medic.

Circumcizia rămâne în continuare permisă în Germania. Noul regulament urmăreşte să elimine incertitudinea după decizia instanţei din Koln‘, a spus purtătorul de cuvânt citat.

Decizia din luna iunie a instanţei, conform căreia circumcizia echivalează cu o vătămare corporală gravă, i-a unit pe evrei şi musulmani în opoziţia faţă de verdict şi a stârnit nemulţumirea liderilor religioşi şi politici din Israel şi ţări musulmane. Câteva surse diplomatice au recunoscut că decizia s-a dovedit ‘dezastruoasă’ pentru imaginea internaţională a Germaniei, în special în lumina trecutului său nazist, iar dezbaterea în jurul subiectului a determinat-o pe Charlotte Knobloch, fosta lideră a Consiliului Central al Evreilor din Germania, să pună la îndoială dorinţa acestei ţări de a avea o comunitate evreiască.
Circa patru milioane de musulmani şi peste 200.000 de evrei trăiesc în Germania.

5 comentarii

BULA 26-09-2012 - 19:58

E un obicei barbar. Propun sa li se faca evreilor mai batrani, dar la cap, nu la putza.

Lupu Ardelean 27-09-2012 - 01:22

Se vede ca tie ti s-a facut la cap. Insa se pare ca ti-au taiat mai mult decit trebuia.

BULA 27-09-2012 - 07:33

Tie ti se mai scoala de cand ti-au mutilat-o, sau te rogi de ea ore in sir, cand e sa treci la treaba ?

jan dinu 27-09-2012 - 08:22

EU le-ash interzice musulmanilor circumcizia care au copiato de la evrei !
Mai ales pe motiv de securitate ,cind se pot da evrei penetrind in
anturajul evreilor shi apoi ar produce tot felul de acte …( nu va ginditi la
cele sexuale (astea fiind banale ) …fiind vorba de actiuni teroriste.
Urbos (US ) de eGzemblu !
JD-USA

BULA 27-09-2012 - 08:39

Ma, violenta asta intre evrei si arabeti se va transpune candva si in interiorul etniei evreiesti. Cine s-a invatat sa dea cu cutitul in afara familiei si sa faca crime, devine periculos si pentru membrii familiei.

Tu n-ai o banuiala in legatura cu contributia evreimii bogate la finantarea nazismului si la exterminarea evreilor saraci, care erau o amenintare economica potentiala (dorinta de a face bisnita) pentru aia bogati ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult