Acasa InternationalExterne Germania propune un “plan Marshall” pentru Grecia

Germania propune un “plan Marshall” pentru Grecia

scris de Ziua Veche
2 afisari

Mai multe state membre ale Uniunii Europene, din zona euro, in frunte cu Germania, iau in calcul implementarea unui plan de salvare a Greciei, prin acordarea unui sprijin financiar, sub forma unor garantii sau imprumuturi bilaterale.


Potrivit EUobserver.com, acesta varianta urmeaza sa fie discutata in cadrul unui summit informal privind problemele economice ale Uniunii, care se va desfasura joi, la Bruxelles. Anterior, Wolfgang Schauble, ministrul de Finante german, a declarat in fata oficialilor din Berlin ca acest plan reprezinta “singura alternativa” pentru salvarea Greciei, iar Germania este nevoita sa ia masuri pentru a preveni o eventuala depreciere a monedei unice europene. Joaquin Almunia, comisarul european pentru Concurenta, si-a exprimat si el speranta ca, in urma summitului de joi, Grecia va primi “un sprijin clar” din partea Uniunii, dar a subliniat faptul ca “acesta nu va fi gratuit”, autoritatile de la Atena avand obligatia sa-si respecte angajamentele. Miercuri, Grecia a fost blocata de greva generala a angajatilor din sectroul public, care protesteaza impotriva masurilor de austeritate propuse de guvernul de la Atena. Mai multe zboruri au fost anulate, o serie de scoli au fost inchise, iar spitalele se ocupa doar de urgente, conform BBC. Printre altele, guvernul condus de Georgios Papandreu doreste inghetarea salariilor, cresterea taxelor si reformarea sistemului de pensii.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult