Acasa InternationalExterne Germania si Rusia “negociaza” Europa de Est

Germania si Rusia “negociaza” Europa de Est

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Cancelarul geman Angela Merkel si presedintele rus Dmitri Medvedev i-au cerut Uniunii Europene formarea unui nou consiliu de securitate care sa se ocupe cu rezolvarea conflictelor de genul celui din Transnistria.
Cei doi lideri au vorbit despre aceasta initiativa in cadrul unei conferite de presa organizate la finalul intrevederii avute sambata, la castelul Meseberg, situat la aproximativ 40 de kilometri de Berlin. Conform EUobserver, Merkel a declarat ca actualul comitet al ambasadorilor de la Bruxelles, “care se ocupa cu chestiuni de securitate, poate fi extins, astfel incat sa existe contacte pemanente intre Rusia si UE, atat la nivel de ambasadori, cat si de ministri de externe”. Ea a adugat ca va inainta aceasta propunere in cadrul urmatoarei sedinte a Comitetului Politic si de Securitate al Consiliului UE (CPS), care va avea loc marti, la Bruxelles. La randul sau, Dmitri Medvedev a precizat ca sustine initiativa, subliniind necesitatea unui “forum special” in cadrul carui pot fi gasite solutii la actualele probleme internationale de securitate. Atat cancelarul german, cat si liderul de la Moscova, au amintit de Transnistria ca fiind unul dintre conflictele pe care noul organism le-ar putea solutiona. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul executivului de la Chisinau, Guvernul Republicii Moldova saluta Memorandumul adoptat pe data de 5 iunie de catre Angela Merkel si Dmitri Medvedev si isi exprima speranta ca acest angajament politic „deschide perspective promitatoare in reglementarea conflictului transnistrean”.  

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult