Germania, un stat hegemonic, dictează reguli ţări europene | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Germania, un stat hegemonic, care dictează reguli altor ţări europene

Germania, un stat hegemonic, care dictează reguli altor ţări europene

scris de M.A.
8 afisari

Germania este un stat hegemonic, care dictează reguli altor ţări europene consideră fostul premier italian, Silvio Berlusconi. Acesta a atacat modul în care Germania a gestionat criza din zona euro.

Germania un stat hegemonic care dicteaza in UE

Berlusconi: Germania, un stat hegemonic, care dictează reguli altor ţări europene

Într-unul din puţinele interviuri pe care le-a acordat de când a demisionat, Silvio Berlusconi a numit Germania „un stat hegemonic, care dictează reguli de disciplină şi austeritate altor ţări europene”, transmite Rador, care citează The Independent. Interviul s-a concentrat aproape integral pe viitorul politic al lui Silvio Berlusconi şi mai puţin asupra trecutului său controversat. El a stat mai mult în umbră de când a demisionat, în noiembrie anul trecut, atunci când criza financiară în care era afundată Italia l-a făcut să-şi piardă majoritatea parlamentară. În acel moment, era ameninţat şi cu mai multe procese, pentru fraudă, corupţie şi relaţii sexuale cu o minoră.

Recent, Banca Germaniei a declarat că este nemulţumită de implicarea Fondului Monetar Internaţional în salvarea Europei şi lansează un atac la adresa acestuia. Atacul Bundesbank asupra FMI a provocat consternare la Washington, unde membrii asiatici şi latino-americani ai Consiliului de Administraţie cred că FMI a făcut treaba Germaniei, preluând riscuri prea mari în încercarea de a menţine integritatea zonei euro.

7 comentarii

digital 27-09-2012 - 19:19

a vorbit piticul porno!
nu că de data asta,nu ar avea mare dreptate!

Europeanuul 28-09-2012 - 10:45

Chiar si Dr. Helmut Kohl Germania a mentionat zilele ztrecute ca Germania trebuie sa joace un rol esential pentru constructia europeana, dar nicidecum central. In cazul in care rolul Germaniei devine central, atunci aceasta hagemonitate va deveni contraproductiva respectiv se va dezvolta in detrimentul spiritului comunitar al UE (care implica respect, drepturi si solidaritate pentru fiecare stat membru).

BULA 28-09-2012 - 11:29

Traiesti ca un parazit pe spinarea nemtilor si indraznesti sa-i critici ? Spurcaciune, lasa-te de bisnita si apuca-te sa inveti o meserie, sa traiesti din munca ta. Daca te duce capul, poti sa te faci inginer proiectant sau cercetator, dar te poti multumi si cu o munca mai pentru prosti.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-09-2012 - 14:47

La …S F A T U R I si C R I T I C I nimeni nu este mai Bun ca Bwulla SIMBOLUL reprezentativ al CRETINISMULUI la romanasi ! Aflat in pragul pensionarii DOLBY , se ia de toata LUMEA BUNA ! Cunoscut ca LABA. GIU si SKI. ZOO. Id, Bwulla apare cu un MINSK 125 ! Daca poate cineva arata un PROF. ING . Dr. in aceasta IPOSTAZA , IO ma BOTHEZ la SEFARZI si trimit dovada ,ambalata si pomadata la toti legionarii de pe bloguletz! La sandu dobre prezenta va fi personalizata !

BULA 28-09-2012 - 17:11

Minsk-ul il am din ’92 si nu are nici rodajul facut (1800 km la bord). Eu nu-l folosesc, e scos din circulatie. L-am tinut pe diverse cunostinte care aveau casa (unii si-au batut joc de el si l-au dat afara in ploaie). Ti-l vand tie (1000 lei), sa-ti rupi gatul cu el.

BULA 28-09-2012 - 17:14

Daca parazitul Europeanuul e „lumea buna”, atunci eu sunt pianist. Asa se lauda ciumetii unul pe celalalt.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 28-09-2012 - 17:47

Bey Bwulla ai mai vazut tu vreo gioarsa ca tine care sa fie laudat de altcineva !Iar la capitolul parazitism ,ei bini bre Bwulla, intradevar nu te intrece nimeni ! Esti pe TARLAUA ta !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult