Acasa InternationalExterne Germania va avea cel mai redus nivel al somajului din ultimii 18 ani

Germania va avea cel mai redus nivel al somajului din ultimii 18 ani

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Puternica crestere economica va face ca Germania sa inregistreze anul acesta cel mai redus nivel al somajului incepand din 1992, conform calculelor Asociatiei Germane a Camerelor de Industrie si Comert (DIHK).

Potrivit Agerpres, DIHK semnaleaza, in estimarile sale conjuncturale, ca, in 2010, media somerilor in Germania va ajunge la 3,2 milioane persoane, cu peste 250.000 mai putine fata de 2009.

“Astfel, numarul somerilor va atinge cel mai scazut nivel dupa cel din 1992”, a declarat presedintele Asociatiei, Hans-Heinrich Driftmann, subliniind ca reducerea somajului “se produce pentru prima oara dupa cea mai grava criza din ultimii 81 de ani”.

Dupa ce a reamintit ca, in urma cu cinci ani, se inregistrau cu 1,6 milioane someri mai mult ca in prezent, Driftmann a comentat ca recuperarea economica va face posibila o mare diminuare a somajului si crearea, in a doua parte a anului, a pana la 100.000 de locuri de munca. Studiul DIHK atribuie aceasta creare de locuri de munca intreprinderilor mici si mijlocii si, in special, sectorului serviciilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult