Acasa InternationalExterne Germania va livra Ucrainei încă patru tancuri obuziere și un pachet suplimentar de muniție

Germania va livra Ucrainei încă patru tancuri obuziere și un pachet suplimentar de muniție

scris de Misu Andrei
46 Afisari

Armata germană va furniza Ucrainei încă patru tancuri obuziere Panzer 2000 împreună cu un pachet suplimentar de muniție, a anunțat luni Ministerul german al Apărării, relatează Reuters.

Livrarea va fi posibilă și va urma imediat după ce vor avea loc discuții cu industria privind preluarea timpurie a munițiilor recondiționate de la întreținerea armatei, a spus ministerul german într-un comunicat.

Reamintim că Germania a încheiat și un acord cu Grecia pentru a livra Ucrainei mai multe vehicule blindate de luptă pentru infanterie.

Conform acordului, Grecia va livra Ucrainei 40 de vehicule de luptă pentru infanterie BMP-1 fabricate de sovietici, pentru care ucrainenii nu au nevoie de instruire suplimentară, în vreme ce Atena va intra în posesia a 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder din stocurile industriale ale Germaniei.

Aceasta în contextul în care ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a reproşat marţi Germaniei că nu a livrat blindate Ucrainei, crescând presiunea asupra cancelarului german Olaf Scholz care se opune unei iniţiative singulare a țării în acest sens.

„Semnale dezamăgitoare vin din Germania, în timp ce Ucraina are nevoie în prezent de tancuri Leopard şi Marder pentru eliberarea poporului nostru şi a-l salva de la genocid”, declara Kuleba într-un mesaj pe Twitter.

Nu există un singur argument raţional care să justifice de ce acest armament nu poate fi livrat, ci doar temeri abstracte şi scuze. De ce îi este frică Berlinului, iar Kievul nu se teme?”, se întreba el.

Cancelarul Olaf Scholz, şi ministrul său al Apărării, Christine Lambrecht, – ambii membri ai Partidului Social-Democrat (SPD) – au fost evazivi cu privire la potenţialele livrări de blindate către Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult