Acasa InternationalExterne Germania va putea fi data in judecata pentru rambursarea bonurilor de trezorerie din perioada nazista

Germania va putea fi data in judecata pentru rambursarea bonurilor de trezorerie din perioada nazista

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Statul german va putea fi dat in judecata de investitori din Florida care solicita rambursarea bonurilor de trezorerie germane pe care Adolf Hitler a incetat sa le mai ramburseze in anii ’30, potrivit deciziei de miercuri a unei Curti de Apel americane.

“Curtea a decis ca plangerea depusa impotriva Germaniei poate fi examinata (…) si nu poate fi respinsa pe motiv ca Germania este o «putere suverana»”, a declarat Michael Elsner, care ii reprezinta pe investitori, reuniti in cadrul societatii World Holdings, cu sediul in Tampa, statul Florida, informeaza Mediafax.

Am solicitat despagubiri care se ridica la sute de milioane de dolari, peste 450 de milioane de dolari”, a adaugat el.

Aceste bonuri de trezorerie au fost emise de Germania pentru a finanta reconstructia tarii dupa Primul Razboi Mondial, dar rambursarea lor a fost intrerupta dupa sosirea la putere a lui Hitler in 1933, conform unor documente ale justitiei.

Potrivit lui Elsner, Germania a subliniat ca mare parte din aceste bonuri au fost rambursate dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial , dar ca multe au fost furate de trupele ruse si ca un proces de autentificare urma sa fie pus in aplicare in Germania inainte de orice rambursare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult