Acasa InternationalExterne Germania vrea înăsprirea măsurilor anti-Covid

Germania vrea înăsprirea măsurilor anti-Covid

scris de Misu Andrei
110 afisari

Guvernul federal şi statele germane au în vedere alte restricţii pentru a opri creşterea numărului de cazuri de Covid-19. Cancelarul Angela Merkel şi şefii celor 16 state germane vor să fie adoptate noi măsuri de stopare a pandemiei de coronavirus. 

Potrivit unui document citat de Reuters, aflat în lucru în Germania și care vizează noile măsuri, autoritățile ar urma să anunțe alte restricții, întrucât nu se întrevede o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Luna aceasta Germania a impus o serie de măsuri pentru a pune sub control al doilea val al pandemie, la fel ca o mare parte din țările din  Europa. Ca urmare a primelor restricții, numărul de noi infecţii nu mai creşte exponenţial, dar nu este încă previzibilă o scădere a numărului de infecţii, se arată în document.

„Sunt necesare eforturi suplimentare (…) Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră, înainte ca, sperăm, efectele sezoniere şi apariţia vaccinărilor ne vor permite să depăşim treptat pandemia”, se spune în document, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Potrivit propunerilor, care s-ar putea schimba după discuţia dintre cancelar şi liderii regionali, copiii şi tinerii sunt încurajaţi să se întâlnească doar cu un singur prieten în mod regulat în timpul liber. În mod similar, familiile ar trebui să limiteze întâlnirile private la propria gospodărie.

Propunerea prevede în continuare limitarea întâlnirilor în public la membrii propriilor gospodării şi maximum două persoane din altă gospodărie. Proiectul solicită ca petrecerile private să fie iniţial evitate complet până la Crăciun. Din 2 noiembrie, doar membri din două gospodării au voie să se întâlnească în public, cu cel mult 10 persoane care iau parte la adunare.

În şcoli, toţi elevii poartă măşti, comparativ cu unele excepţii pentru şcolile elementare din prezent. Toate clasele vor fi înjumătăţite pentru a permite mai mult spaţiu între elevii individuali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS