Acasa InternationalExterne Giuseppe Conte: Italia este o ţară sigură pentru turism

Giuseppe Conte: Italia este o ţară sigură pentru turism

scris de Misu Andrei
68 afisari

Italia este o ţară sigură pentru turism, în pofida epidemiei de coronavirus din nordul ţării, a afirmat marţi premierul Giuseppe Conte, citat de Reuters.

„Italia este o ţară sigură pentru călătorii şi pentru turism, probabil mai sigură decât multe altele”, a declarat Giuseppe Conte la o conferinţă de presă.

Numărul cazurilor de coronavirus din Italia, cea mai afectată ţară din Europa, a ajuns miercuri la 325, fiind înregistrate 11 decese.

Regiunile cele mai afectate sunt Lombardia şi Veneto, dar s-au înregistrat, de asemenea, cazuri în Alto Adigio, Toscana şi Sicilia. Conform celor mai recente date publicate de Ministerul Turismului şi de Agenţia Naţională de Turism ENIT, turiştii străini care au vizitat Italia au petrecut în total 360 de milioane de nopţi în primele zece luni din 2019, în creştere cu 4,4% faţă de perioada similară din 2018, ei cheltuind aproximativ 40 de miliarde de euro, un avans de 6%.

„Vrem să dăm un nou rol central sectorului turismului din Italia, care contribuie cu aproape 13% la Produsul Intern Brut şi unde lucrează 4,2 milioane de persoane. Aceste date ne fac lideri europeni la turism”, a declarat luna trecută Lorenza Bonaccorsi, subsecretar de stat în Ministerul Turismului, scrie Agerpres.

Conform datelor Eurostat, Spania, Franţa, Italia şi Germania sunt cele mai căutate destinaţii turistice din Uniunea Europeană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult