Acasa InternationalExterne Golos sesizează fraudarea alegerilor din Rusia

Golos sesizează fraudarea alegerilor din Rusia

scris de C.P.
9 afisari

Golos, Asociaţia responsabilă cu monitorizarea alegerilor din Rusia, a sesizat duminică producerea de fraude la alegerile prezidenţiale, între care transportarea unor grupuri de alegători cu autocarele la secţiile de votare, potrivit site-ului golos.org.

Golos sesizează fraudarea alegerilor din Rusia

Asociaţia a înregistrat reclamaţii vizând insuficienţa declaraţiilor necesare flotanţilor. ‘Am primit plângeri că nu ajung declaraţiile pentru flotanţi. La Moscova, cel puţin o persoană, la secţia de votare 1005, şi-a exprimat opţiunea electorală prezentând o adeverinţă fără valoare juridică. Pe adeverinţă scrie că respectivului cetăţean comisia nu a putut să-i ofere o declaraţie, întrucât acestea s-au terminat’, a relatat directorul adjunct al asociaţiei Golos, Grigori Melkonianţ, citat de portalul Gazeta, transmite Agerpres.
Partidul Iabloko – al cărui fondator, Grigori Iavlinski, a fost eliminat din cursa pentru Kremlin – a semnalat că la două secţii diferite din Moscova au votat aceleaşi persoane, relatează AFP. Observatorii Partidului comunist au sesizat la rândul lor că un vraf întreg de buletine a fost aruncat într-o urnă, în regiunea Kirov, la est de Moscova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult