Acasa InternationalExterne Gorbaciov: Retragerea din Afganistan sau un nou Vietnam

Gorbaciov: Retragerea din Afganistan sau un nou Vietnam

scris de Ziua Veche
3 afisari

 Mihail Gorbaciov susţine că americanii trebuie să-şi retragă trupele din Afganistan dacă vor să evite un nou Vietnam şi aceasta e singura alternativă pe care o au, declară fostul lider sovietic într-un interviu pentru BBC, citat de evz.ro .

 

 În plus, spune Gorbaciov, o victorie a Alianţei Nord-Atlantice în acest conflict e imposibilă. Declaraţiile lui Gorbaciov vin în aceeaşi zi în care The Independent scrie că Rusia şi-a dat acordul pentru a reveni pe frontul din Afganistan, la cererea partenerilor din Occident.

Moscova va antrena militari afgani şi trupe antidrog şi va furniza NATO elicoptere care vor fi folosite în teatrul de război. Un număr de avioane a fost vândut deja Poloniei, ţară membră a coaliţiei, pentru a interveni în conflict.

 Potrivit cotidianului britanic, implicarea Rusiei în conflict va fi oficializată la viitorul summit NATO, care va avea loc la Lisabona pe 19 şi 20 noiembrie şi la care va participa preşedintele Dmitri Medvedev.

 

 

0 comentariu

Rasputin 24-04-2010 - 10:13

…va fi neam cu clanul băsesc…
cu bercea mondialu…etc…
Cine se aseamană se adună…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult