Acasa InternationalExterne Grecia: 22000 de persoane puteau să fie concediate dintr-o gafă a FMI

Grecia: 22000 de persoane puteau să fie concediate dintr-o gafă a FMI

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut din greşeală printr-un email trimis guvernului grec concedierea a 22.000 de persoane suplimentare din sectorul bugetar, în afară de cele 27.000 deja stabilite.

Grecia: 22000 de persoane puteau să fie concediate dintr-o gafă a FMI

E-mailul a venit pe adresa Ministerului elen de Finanţe din partea reprezentantului permanent al FMI la Atena, Bob Traa, înainte de întâlnirea de marţi a Eurogrupului vizând noua tranşă de împrumut pentru Grecia, în valoare de 31,5 miliarde de euro, FMI cerându-şi ulterior scuze. Sursele guvernamentale citate de publicaţia elenă Ta Nea au amintit că, în luna august, după o scrisoare similară a fost schimbată legislaţia muncii în Grecia.

În pofida explicaţiei şi scuzelor transmise de FMI legate de acest email, surse din cabinetul de miniştri nu exclud ca problema unor concedieri suplimentare în sectorul bugetar să fie abordată de creditori, în cazul în care nu va fi pus în aplicare acordul privind concedierea a 2.000 de funcţionari publici până la sfârşitul acestui an. De altfel, în ultimele zile, sute de oameni au fost disponibilizaţi în Grecia, unde luni funcţionari publici din întreaga ţara au desfăşurat mitinguri de protest împotriva concedierilor.

Mai mulţi angajaţi din cadrul municipalităţii din Atena au asediat luni clădirea primăriei, cerându-i edilului general Yorgos Kaminis să nu trimită guvernului listele cu angajaţii care urmează să fie concediaţi. Conform Agerpres, primarul Atenei a făcut apel la executiv să reconsidere condiţiile de disponibilizare şi a afirmat că va încerca să le găsească un loc de muncă în alte instituţii persoanelor disponibilizate. ‘Asedii’ asemănătoare au avut loc la ministerele Sănătăţii, Agriculturii, Mediului etc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult