Acasa InternationalExterne Grecia ar putea solicita ajutorul Fondului Monetar International

Grecia ar putea solicita ajutorul Fondului Monetar International

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat ca este putin probabil ca problemele din Grecia sa se propage in alte tari ale zonei euro care inregistreaza deficite mari, relateaza Boursorama, citand o declaratie facuta de acesta in Kenya. Strauss-Kahn este de parere ca tarile din zona euro care se confrunta cu un deficit bugetar ridicat, precum Portugalia, Spania sau Irlanda, nu risca sa intre in incapacitate de plata. “Puteti enumera toate tarile din zona euro pentru a speria oamenii, insa nu cred ca se va intampla acest lucru”, a declarat el. “Avem probleme cu Grecia, insa nu au aparut inca probleme in cazul Spaniei”, a subliniat directorul FMI. “Zona euro trebuie sa gestioneze problema Greciei, si este in curs de a face acest lucru. Nimeni nu stie ce se va intampla pana maine dimineata, insa nu exista niciun motiv pentru care criza s-ar putea propaga in Portugalia sau Spania”, a completat el. Directorul general FMI, ce viziteaza in aceasta perioada Kenya, Africa de Sud si Zambia, si-a exprimat cu aceasta ocazie si increderea in capacitatea statelor europene de a controla problema Greciei, estimand ca nu va fi necesar un ajutor din partea FMI.

Franta va sprijini Grecia 

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat duminica, la Paris, in cadrul unei conferinte de presa comune cu premierul elen, George Papandreou, ca tara sa va sustine eforturile Greciei de a-si reduce deficitul bugetar. La randul sau, Papandreou, a multumit Frantei pentru sprijin, dar a subliniat totusi faptul ca tara sa ar putea avea nevoie de un imprumut din partea FMI, informeaza BBC. Acesta a mai adugat ca autoritatile de la Atena “nu solicita bani”, ci doar permisiunea de a imprumuta “in conditii asemanatoare, sau chiar identice, cu alte state din zona euro”. In cursul zilei de marti, premierul elen se va intalni la Washington cu presedintele american, Barack Obama.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult