Acasa InternationalExterne Grecia: Criza se adânceşte, alegeri anticipate

Grecia: Criza se adânceşte, alegeri anticipate

scris de A.B.
1 afisari

Negocierile pentru formarea Guvernului au eşuat. Drept urmare, Grecia va organiza noi alegeri anticipate.

grecia

foto: elldor.info

Pentru că liderii principalelor formaţiuni politice nu au ajuns la un acord pentru formarea guvernului, Grecia va merge din nou la urne.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Greciei, a anunţat că un guvern interimar va fi instalat miercuri, pentru a conduce ţara până după alegeri.

„Ne îndreptăm spre alegeri„, a precizat oficialul citat Reuters.

Şeful statului grec Karolos Papoulias s-a declarat îngrozit de pericolul instabilităţii politice care ameninţă Grecia, potrivit unor stenograme publicate marţi din cursul unei întâlniri cu liderii principalelor trei partide.

Primindu-i duminică pe liderii conservator, socialist şi al stângii radicale, într-o încercare eşuată de a-i determina să încheie un acord guvernamental, Papoulias a subliniat, că potrivit acestor stenograme oficiale, pericolul este real pentru ţară.

El a invocat avertizări ale premierului în exerciţiu Lucas Papademos, guvernatorului Băncii Greciei şi ministrului Finanţelor asupra situaţiei rezervelor financiare ale ţării şi pericolului prăbuşirii sistemului bancar, în cazul în care cetăţenii continuă retragerile, din cauza insecurităţii situaţiei politice create.

„Eu cred că timpul este împotriva noastră. Şi sunt îngrozit la ideea problemelor pe care va fi nevoită să le înfrunte ţara luni, joi, vineri”, a adăugat şeful statului.

El s-a declarat dezamăgit de interlocutorii săi, relevând că aştepta de la ei o discuţie mai avansată.

1 comentariu

Mache 15-05-2012 - 17:57

Pontador e mai tare ca grecii! 🙂

Iata ca grecoteii au trebuit sa se zbata un pic si sa verse macar cateva kile de muci in fasole ca sa scufunde euro-ul. La noi nene, totul merge uns. 🙂 Nu tu lupte de strada, nu tu greve si alegeri anticipate. A fost suficient sa-si arate Ponta mecla la palatul Victoria si leutul nostru bietul de le a inceput a cade mai abitir ca euroiul. 😉 😉 😉

In campania electorala din 2009 Geoana dadea exemplu masurile sociale luate de greci pentru combaterea crizei si promitea ca le va aplica si la noi odata ce ajunge presedinte si instaleaza guvernul Johannis. Cateva luni mai tarziu Grecia intra practic in faliment. Chiar daca Geoana a izbutit pana la urma sa piarda alegerile din 2009 si Romania a ratat ocazia unui faliment a la grecque, iata ca doi ani mai tarziu demnul sau urmas la distinctia de Prostanak Suprem, simpaticul Victoras ben Nahum, isi incearca si el norocul. 🙂 🙂 🙂 .

Trebuie totusi sa-i acordam circumstante atentuante lui Victor. Bietul de el are la dispozitie doar cateva luni si cea mai mica datorie publica din UE, raportata la PIB-ul tarii, deci nu-i va fi usor sa duca Romania la incetarea platilor pana la alegeri. Totusi veti cvedea ca va aduce tarisoara noastra foarte aproape de aceasta izbanda! 🙂 🙂 🙂

Traiasca lupta pentru pace! Succesuri!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult