Acasa InternationalExterne Grecia isi scoate la vanzare insulele

Grecia isi scoate la vanzare insulele

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Intr-o incercare disperata de a-si plati datoria externa, Grecia vrea sa vanda sau sa concesioneze pe termen lung o parte din cele 6.000 de insule, informeaza cotidianul The Guardian.

Acesta sustine ca, de exemplu, o parte din Mykonos, una din cele mai importante destinatii turistice din Grecia, este una din insulele scoase la vanzare. Guvernul elen detine doar o treime din zona si in momentul de fata cauta un cumparator dispus sa investeasca aici si sa dezvolte un complex turistic de lux, potrivit unei surse apropiate de negocierile care sunt in desfasurare. Potentialii investitori interesati de insula Rhodos sunt in principal rusi si chinezi. Desi un purtator de cuvant al acestuia a negat informatia, se pare ca si miliardarul rus Roman Abramovici, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, ar fi interesat sa investeasca in zona.

0 comentariu

cosmo 10-04-2010 - 19:25

din pacate asa e toata Romania, in paragina si degradare continua. am plecat din Ro in 2006 in Luxemburg, iar dupa 4 ani, de fircare data cand vin vad degradarea oamenilor si a locurilor la tot pasul (nu-s fitze, asa e!)

articol bun, din pacate fara nici un comentariu pana acum…pentru ca nu intereseaza mai pe nimeni in Ro asemenea subiecte… ia sa fi fost unul cu marean vanghele- 50 comentarii pe minut :((

Petru 11-04-2010 - 17:03

Asa-zisele autoritati competente nu sunt nimic altceva decat niste escroci, dorm in fotoliile primite, ne mananca din banul public, sunt niste caini, analfabeti, ticalosi, lipsiti de onoare ! Partile componente ale vestigiilor nu mai pot fi salvate, insa pot fi inlocuite cu copii noi care sa recreeze fidel monumentul geto-dacic, reprezentand astfel turistului roman si strain o oglinda asupra a ce arata atunci Sarmizegetusa… Cat priveste hoti, e foarte greu de gasit paznici de incredere, precum Nunu (ne-ar trebui oameni, romani si/sau neromani pasionati de istorie si cu un curat simt civic, pe baza de voluntariat sau plata, sa pazeasca); paznicii trebuie nu numai sa pazeasca monumentul si imprejurimile, dar sa fie instruiti a prinde si preda atoritatilor competente pe acesti profanatori. De asemenea, mi-a venit ideea sa fie creat un grup de voluntari (manati de aceleasi considerente ca cele de sus) care sa asiste pe arheologi in sapare, catalogare, conservare/predare catre institutiile de arheologie romana sau straina COMPETENTE a obiectelor descoperite !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult