Acasa InternationalExterne Grecia, la mana ministrilor de finante din zona euro

Grecia, la mana ministrilor de finante din zona euro

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Ministrii finatelor din zona euro se intalnesc luni si marti, la Bruxelles, pentru a discuta variantele de a sprijini Grecia.

In ciuda opozitiei unor capitale europene, potrivit EUobserver, cele doua optiuni sunt ca statele membre sa ofere un imprumut direct Greciei, sau, Comisia Europeana sa contracteze un imprumut de pe pietele financiare internationale, si, ulterior, o parte din bani sa fie acordati autoritatilor elene. Anul trecut, Comisia Europeana a acordat Romaniei, Letoniei si Ungariei imprumuturi dintr-un fond special, dar regulamentul Uniunii nu permite acordarea de imprumuturi statelor din zona euro. Pentru anul 2010, Grecia ar avea nevoie de un imprumut de aproximativ 54 de miliarde de euro, dintre care 20 de miliarde doar pentru lunile aprilie si mai. La inceputul lunii, guvernul de la Atena a reusit sa straga aproximativ 5 miliarde de euro, oferind investitorilor o serie de conditii avantajoase, dar e putin probabil ca Grecia si-ar permita sa repete acest senariu.

0 comentariu

obelix 26-03-2010 - 16:39

Noroc cu Boc, ca ….

obelix 26-03-2010 - 16:40

…..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult