Acasa InternationalExterne Grecia: Merkel în uniformă nazistă

Grecia: Merkel în uniformă nazistă

scris de Marius Bâtcă
12 afisari

Un ziar din Grecia a publicat o fotografie cu cancelarului german, Angela Merkel, îmbracată într-o uniformă nazistă.

Angela Merkel in uniforma nazistaFotografia este însoţită de textul „Memorandum macht frei(„Memorandumul vă va face liberi”), o referire la un slogan nazist şi la acordul solicitat de creditori pentru un nou împrumut acordat Greciei. În Grecia, pe fondul măsurilor dure de austeritate solicitate de CE, BCE şi FMI, sentimentele antigermane par să fie din ce în ce mai răspândite.

„Acuzaţiile la adresa Germaniei îşi au originea în suferinţa îndurată de greci în perioada 1941-1944, în timpul ocupaţiei naziste. Dar nu este singura problemă: gestionarea economică defectuoasă, corupţia din sectorul public şi disfuncţionalităţile politice ar trebui să inspire mai degrabă o atitudine autocritică”, scrie Financial Times, preluat de Mediafax.

Cu toate acestea, critici pline de ură la adresa politicilor Germaniei în contextul crizei din zona euro apar săptămânal în presa greacă şi la posturile de televiziune” , mai scrie Financial Times.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult