Acasa InternationalExterne Grecia nu mai e o ţară suverană

Grecia nu mai e o ţară suverană

scris de M.A.
2 afisari

„Suveranitatea Greciei este sever restricţionată. Ei singuri au acceptat ajutorul pe care statele din zona euro sunt gata sa il acorde, dar trebuie sa realizeze ca acest sprijin financiar presupune şi anumite conditii, pe care trebuie sa le respecte”, a declarat şeful miniştrilor de Finanţe din zona euro, Jean-Claude Juncker.

Grecia (foto info-wars.org)

foto: info-wars.org

Într-un interviu citat de The Guardian, acesta a ţinut să precizeze că, acum, Grecia trebuie să treacă printr-un val de privatizări asemănător cu cel din Germania de Est după căderea comunismului, transmite Money.roJunker a oferit aici ca exemplu agenţia Treuhand, folosită de nemţi pentru a privatiza între 1990 şi 1994 peste 14.000 de firme est germane.

Financial Times preciza, la rândul său, faptul că grecilor li se vor impune condiţii şocante pentru a beneficia de un nou acord financiar. Mai concret, autorităţi din afara ţării vor prelua controlul asupra colectării taxelor şi impozitelor şi al privatizărilor. Noile măsuri de austeritate ar putea fi impuse din afara ţării, iar Grecia ar putea rămâne, temporar, fără guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult