Acasa InternationalExterne Grecia paralizată joi de a opta grevă generală

Grecia paralizată joi de a opta grevă generală

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Funcţionarii publici din Grecia intră joi din nou în grevă, în semn de protest faţă de măsurile adoptate de Guvernul de la Atena pentru redresarea economică a ţării. Potrivit France Presse, citată de Hotnews.ro, este a opta grevă de la începutul anului, protest ce va afecta activitatea administraţiilor locale, a şcolilor şi a serviciilor de sănătate.


Spaţiul aerian naţional urmează să fie închis timp de patru ore (între 12.00-16.00 GMT), iar 47 de zboruri interne ale companiilor aeriene greceşti Olympic Air şi Aegean Airline au fost anulate. Şi traficul feroviar va fi intrerupt: vor fi anulate trenurile care fac legătura între centrul capitalei Atena şi aeroportul internaţional. Totodată, în jurul prânzului, sunt programate manifestaţii de protestale sindicaliştilor atât la Atena, cât şi la Salonic, al doilea oraş ca mărime al Greciei. Cei 750.000 de funcţionari greci, ale căror salarii au fost reduse cu 15 %, sunt ameninţaţi de noi reduceri salariale. Această decizie face parte din politica de austeritate aplicată de Guvernul de la Atena, în urma memorandumului convenit cu UE şi FMI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult