Acasa InternationalExterne Grecia, paralizata de o greva generala

Grecia, paralizata de o greva generala

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Grecia este din nou paralizata joi de o greva generala, a doua in 15 zile, organizata de marile centrale sindicale impotriva masurilor de austeritate decise de guvern pentru a iesi din criza financiara fara precedent, relateaza AFP, citata de Radio Romania Actualitati. De la miezul noptii, transporturile aeriene si maritime au fost oprite si cursele feroviare au fost intrerupte.


Doar o linie de metrou functioneaza la Atena, pentru a permite grevistilor sa participe la manifestatiile prevazute de sindicate in centrul capitalei, la pranz. Celelalte mijloace de transport urban, metroul, autobuzul, troleibuzele, tramvaiele, sunt oprite. Manifestatii urmeaza sa se desfasoare in marile orase, in special la Salonic, al doilea oras al tarii. Frontul sindical al partidului comunist ultraortodox, Pame, a cerut organizarea de manifestatii distincte. Greva urmeaza sa duca la inchiderea scolilor si administratiilor, in timp ce bancile si marile intreprinderi din sectorul public functioneaza in ritm redus. Spitalele publice functioneaza cu un personal restrans. Si ziaristii au intrat in greva. Posturile de radio si televiziune nu mai difuzeaza stiri din cauza ralierii la greva a sindicatului jurnalistilor. Agentia de presa nationala ANNA si-a oprit difuzarea de stiri timp de 24 de ore. Nici un ziar nu vor aparea vineri. Miscarea a fost decisa de Confederatia generala a muncitorilor greci cu un milion de membri si Federatia functionarilor, Adedy care are 375.000 de membri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult