Acasa InternationalExterne Grecia paralizata de o noua greva generala

Grecia paralizata de o noua greva generala

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Serviciile publice, scolile si bancile din Grecia vor fi inchise marti, iar transporturile vor fi afectate de o noua greva generala de 24 de ore, cea de a cincea de la inceputul acestui an, declansata in semn de protest fata de propunerile de reformare radicala a sistemului de pensii.

Potrivit Agerpres, principalele doua confederatii sindicale elene, ADEDY si GSEE, reprezentand atat sectorul public, cat si cel privat, urmeaza sa organizeze marsuri de protest la Atena in jurul pranzului, cand parlamentul ar urma sa discute masurile de reforma ce vor majora varsta de pensionare si vor reduce pensionarea anticipata si beneficiile. “Aceste masuri nu vor ajuta. Ele nu vor conduce decat la adancirea recesiunii si saraciei”, a declarat Despina Spanou, membra in conducerea confederatiei sindicale ADEDY.

Guvernul grec dispune de o majoritate de 157 din cele 300 de locuri din parlament si ar trebui sa poata adopta masurile de reforma, in pofida opozitiei. “Credem cu fermitate ca ceea ce facem este in interesul populatiei Greciei”, a declarat purtatorul de cuvant al guvernului elen, George Petalotis.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult