Acasa InternationalExterne Grecia taie 30% din salariile miniştrilor

Grecia taie 30% din salariile miniştrilor

scris de M.A.
7 afisari

Prim-ministrul Antonis Samaras a anunţat că noul guvern al Greciei îşi începe activitatea printr-o reducere cu 30% a salariilor miniştrilor săi.

Grecia taie 30% din salariile miniştrilor

Antonis Samaras (foto: ekathimerini.com)

De asemenea, premierul le-a cerut membrilor cabinetului său să vorbească mai puţin cu presa şi să se pună de acord în prealabil, înainte de ieşirea cu vreo declaraţie în public, scrie presa din Grecia, citată de Agerpres. “Salariul tuturor miniştrilor va fi redus cu 30 procente. Am decis de asemenea să limităm utilizarea maşinilor de serviciu până la minimum necesar”, a afirmat Samaras, la prima şedinţă a guvernului său imediat după depunerea jurământului joi seara.

“Nu este nevoie ca în fiecare zi să mergeţi la televiziuni atunci când nu există niciun motiv serios”, a spus premierul elen adresându-se miniştrilor săi, indicând că de acum înainte reuniunile guvernului se vor desfăşura cu uşile închise.

Guvernul conservatorului Antonis Samaras, liderul partidului de centru-dreapta Noua democraţie, este susţinut de formaţiunea de centru-stânga PASOK şi partidul Dimar (stânga moderată) care au creat miercuri o alianţă în acest scop.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult