Acasa InternationalExterne Grecia va primi sprijinul UE, ca ultima solutie

Grecia va primi sprijinul UE, ca ultima solutie

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Toti liderii statelor din zona euro si-au dat acordul in privinta elaborarii unui plan de salvare a Greciei, care sa includa insa si participarea Fondului Monetar International.

In cazul in care autoritatile de la Atena nu vor reusi sa-si reduca deficitul bugetar, acestea vor beneficia de un imprumut in valoare de aproximativ 22 de miliarde de euro. Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, a precizat ca statele din zona euro vor furniza doua treimi din suma, restul urmand sa fie acoperita de Fondul Monetar International, informeaza BBC. Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a afirmat ca aceasta decizie este una importanta, “atat pentru Grecia, cat si pentru stabilitatea zonei euro”, dar si-a exprimat speranta ca mecanismul de ajutorare al Greciei nu va trebui pus in aplicare. La randul sau, Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene , s-a declarat incantat de faptul ca s-a ajuns la un acord, adaugand ca “aceasta este decizia corecta”. Pentru a fi activat, acest mecanism de ajutorare a Greciei are nevoie de acordul unanim al tuturor statelor din zona euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS