Acasa InternationalExterne Grecia vrea lamuriri in privinta unui posibil imprumut UE – FMI

Grecia vrea lamuriri in privinta unui posibil imprumut UE – FMI

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Autoritatile de la Atena au solicitat o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar International, Bancii Central Europene si ai Comisiei Europene, fapt care sugereaza ca Grecia ar avea nevoie de sprijin financiar din partea acestor institutii.

Potrivit EUobserver, mai multi oficiali eleni au precizat insa ca prin scrisoarea expediata joi de ministrul Finantelor, George Papaconstantinou, comisarului european pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, Grecia nu solicita inca acordarea unui imprumut. Conform aceleiasi surse, Olli Rehn a precizat ca intrevederea ar putea avea loc luni, 19 aprilie, la Atena. Un diplomat elen de la Bruxelles, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, a declarat ca scopul intalnirii este clarificarea unor chestiuni legate de termenele de imprumut, in perspectiva viitorului acord cu FMI si UE. Carsten Brzeski, analist financiar ING, considera ca in cadrul intalnirii, acestia “vor incerca sa schiteze proiectul unui Memorandum, privind conditiile impuse de FMI si statele din zona euro Greciei”. Saptamana trecuta, ministrii de finante din zona euro au hotarat sa acorde Greciei, in cazul in care va fi nevoie, un imprumut de 30 de miliarde de euro, anul acesta, la care se adauga inca 15 miliarde din partea FMI. Desi nu au fost facute publice date pentu anii 2011 si 2012, potrivit unui cotidian german, imprumut pe trei ani ar putea ajunge la aproximativ 90 de miliarde de euro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS