Acasa InternationalExterne Greva de pe aeroportul din Frankfurt va dura până miercuri

Greva de pe aeroportul din Frankfurt va dura până miercuri

scris de M.I.
2 afisari

Sindicatul din domeniul securităţii aeriene GdF a anunţat în noaptea de duminică spre luni că s-a decis prelungirea cu 24 de ore a grevei controlorilor de trafic de pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania şi al treilea din Europa. Protestul controlorilor va dura astfel până miercuri la orele 04.00 GMT.
a început luni la ora 04.00 GMT şi, după cum se anunţase iniţial duminică, urma să se încheie marţi la orele 04.00 GMT, dar sindicatul a decis prelungirea protestului pentru că societatea care gestionează aeroportul, Fraport, ‘nu dă încă informaţii’, a explicat pentru France Presse un membru al conducerii GdF, Markus Siebers.’Regretăm că suntem constrânşi la noi măsuri’, a subliniat duminică sindicatul. ‘Atitudinea inflexibilă a Fraport AG nu ne lasă altă opţiune decât să continuăm această luptă cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie’, potrivit GdF.
Acest sindicat nu reprezintă decât un grup de aproape 200 de salariaţi – din totalul de circa 19.000 care lucrează pe aeroport -, dar a căror importanţă este crucială pentru planificarea şi gestionarea deplasării aparatelor la sol, transmite Agerpres.
Mişcarea a fost declanşată joi şi a fost întreruptă în weekend, pentru ca Fraport să aibă timp să-şi revizuiască poziţia, explicase vineri Dirk Vogelsang, responsabil cu negocierile din partea sindicatului.
Fraport consideră revendicările GdF prea mari în termeni de creşteri salariale, bonusuri şi timp de lucru. ‘GdF se încăpăţânează să formuleze revendicări exagerate, fără a ţine cont de pasageri şi de companiile aeriene’, menţiona vineri Fraport, într-un comunicat.

Greva de pe aeroportul din Frankfurt va dura până miercuri

Greva

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult