Acasa InternationalExterne Greva generala in presa italiana

Greva generala in presa italiana

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Italia va fi privata de informatii vineri: fara ziare dar si fara radio si televiziune, din cauza unei greve a ziaristilor si a editorilor impotriva unui proiect de lege a guvernului lui Silvio Berlusconi care limiteaza interceptarea convorbirilor telefonice si difuzarea lor, relateaza AFP, preluata de Agerpres.


Chemati sa participe la aceasta „zi a tacerii” de catre Federatia nationala a presei (FNSI), ziaristii din presa scrisa au incetat sa lucreze joi pentru a impiedica aparitia cotidianelor vineri, in timp ce jurnalistii de la agentiile de presa, site-urile internet, din televiziuni si radio nu vor lucra deloc maine, privand astfel peninsula de informatii.

Proiectul de lege, adoptat de Senat la 10 iunie si care mai trebuie aprobat de Camera Deputatilor, prevede o pedeapsa de doua luni de inchisoare si o amenda de pana la 464.700 euro pentru editorii de ziare si din mass-media care difuzeaza interceptari sau inregistrari audio si video in timpul unei anchete judiciare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS