Acasa InternationalExterne Gruparea Statul Islamic l-a ars de viu pe pilotul iordanian

Gruparea Statul Islamic l-a ars de viu pe pilotul iordanian

scris de A.B.
7 afisari

Gruparea jihadistă Statul Islamic a difuzat marți o înregistrare video cu un bărbat care este ars de viu într-o cușcă și despre care afirmă că este pilotul iordanian capturat după prăbușirea unui avion militar F-16 în Siria, la finalul lunii decembrie, relatează AFP.

Maaz al-Kassasbeh

Maaz al-Kassasbeh

Maaz al-Kassasbeh a fost capturat după prăbușirea avionului său F-16 deasupra Siriei, unde el desfășura un raid asupra pozițiilor SI, în cadrul coaliției internaționale antijihadiste.

Potrivit Reuters, pe rețeaua Twitter simpatizanți ai SI au postat cinci fotografii în care pilotul iordanian Maaz al-Kassasbeh apare în timp ce arde de viu.

În urmă cu o săptămână, gruparea SI amenințase că va executa un ostatic japonez și un pilot iordanian dacă Ammanul nu va elibera o jihadistă irakiană, aflată în închisoare și condamnată la moarte. Înregistrarea, ce fusese postată pe 27 ianuarie pe site-urile jihadiste, arăta o fotografie cu ostaticul japonez Kenji Goto, care ține fotografia pilotului iordanian capturat de SI, Maaz al-Kassasbeh.

Între timp, SI a anunțat deja uciderea lui Kenji Goto.

În vârstă de 44 de ani, jihadista Sajida al-Rishawi este deținută într-o închisoare iordaniană de la condamnarea sa la moarte în septembrie 2006, pentru acte teroriste datând din 9 noiembrie 2005. În acea zi, trei atentate sinucigașe, comise în special de soțul ei, au devastat trei hoteluri din Amman, cauzând moartea a 60 de persoane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult