Acasa InternationalExterne Guvernatorul Californiei ordonă închiderea barurilor din Los Angeles și alte zone ale statului

Guvernatorul Californiei ordonă închiderea barurilor din Los Angeles și alte zone ale statului

scris de Misu Andrei
19 afisari

Guvernatorul Californiei, democratul Gavin Newsom, a ordonat duminică închiderea barurilor din Los Angeles şi din alte şase comitate ale acestui stat din sud-vestul american care cunoaşte o revenire a pandemiei de COVID-19.

Foto: livescience.com

„Din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, California ordonă barurilor să închidă la Fresno, Imperial, Kern, Kings, Los Angeles, San Joaquin şi Tulare”, a scris pe Twitter Gavin Newsom, „recomandând” altor opt comitate, printre care cel al capitalei statului, Sacramento, să facă acelaşi lucru.

Guvernatorul, care a adoptat rapid măsuri de restricţie pentru a încetini răspândirea coronavirusului, a autorizat redeschiderea barurilor californiene la 12 iunie, lăsând ultimul cuvânt autorităţilor din cele 58 de comitate.

Los Angeles, al doilea oraş ca mărime din Statele Unite, a permis redeschiderea barurilor la 19 iunie.

Numărul de cazuri de COVID-19 este din nou în creştere în California, cu 30% mai multe cazuri de spitalizări în curs în interval de o săptămână.

„Nu putem continua cum am făcut în ultimele săptămâni. Nu sunt naiv, oamenii interacţionează, iar asta creşte riscul propagării virusului”, a avertizat în cursul săptămânii guvernatorul Newsom, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult