Acasa InternationalExterne Guvernatorul Floridei a dispus revizuirea a mii de cărți din bibliotecile școlare din pricina conținutului „nepotrivit”

Guvernatorul Floridei a dispus revizuirea a mii de cărți din bibliotecile școlare din pricina conținutului „nepotrivit”

scris de Misu Andrei
52 Afisari

Mii de titluri din biblioteca școlară sunt în prezent revizuite în statul Florida din dispozițiile guvernatorului Ron DeSantis din cauza conținutului considerat nepotrivit pentru elevi.

Mai mult de 100 de titluri, inclusiv cărți ilustrate pentru copii precum „The Berenstain Bears” și biografii ale unor personalități istorice de culoare și hispanice, au fost deja retrase din bibliotecile școlare în unele părți ale statului, au confirmat oficialii statului, relatează Daily Mail.

Revizuirile au loc în baza mai multor legi la nivel de stat prin care sunt restricționate subiecte didactice ce se învârt în jurul rasei, genului și orientării sexuale, de pildă legea „Stop W.O.K.E. ”și legea privind drepturile părinților în educație – supranumită de detractori legea „Nu spuneți gay”.

Oficialii școlari încearcă în prezent să determine dacă titlurile vizate respectă legislația la nivel de stat și pot fi incluse în bibliotecile școlare. Comitatul Duval ar fi retras deja 176 de titluri.

Multe dintre titlurile respinse prezintă personaje din medii culturale diferite și includ cărți pentru copii precum „Sulwe” de Lupita Nyong’o (actriță mexicană de origine kenyană), „Dim Sum for Everyone!” de Grace Lin (scriitoare americană de origine asiatică) sau „Berenstain Bears and the Big Question” de Stan și Jan Berenstain.

Un raport al grupului anticenzură PEN America a subliniat faptul că are loc un proces de curățare în urma căruia volume despre atleți de culoare și hispanici care au făcut istorie precum Robert Clemente și Hank Aaron sunt supuse revizuirii.

Portoricanul Clemente, care a murit în 1972, a devenit o emblemă a Ligii Majore de Baseball (MLB) în anii ’60, în pofida rasismului și segregării de care a avut parte de-a lungul carierei sale.

Aaron, poreclit „Hammerin’ Hank”, a obținut un statut similar în MLB în anii ’50 și ’60, sfidând bariera de culoare din baseball pentru a-l depăși pe Babe Ruth ca liderul tuturor timpurilor în materie de home-run-uri – o distincție pe care a deținut-o câteva decenii până când a fost depășit în 2007 de un alt jucător de culoare, Barry Bonds.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS