Acasa InternationalExterne Guvernul britanic a închis ochii la intervenția Rusiei în referendumul pentru Brexit

Guvernul britanic a închis ochii la intervenția Rusiei în referendumul pentru Brexit

scris de Misu Andrei
54 afisari

Guvernul britanic nu a luat în calcul interferențele și implicarea Rusiei în alegerile sale și a ignorat mai multe campanii ale Kremlinului în timpul referendumului pentru Brexit, se arată într-un raport oficial prezentat Camerei Comunelor de Comitetul Parlamentului Britanic pentru Securitate și Informații, citat de CNN.

Serviciile de informații britanice au fost tulburate de amenințările teroriste de după atacurile de la 11 septembrie și nu au acordat suficientă atenție încercărilor Rusiei de a obține influență în Regatul Unit, țară pe care Rusia o consideră una dintre principalele ei ținte de spionaj, se arată în raport.

Politicienii britanici au permis oamenilor de afaceri ruși cu legături strânse la Kremlin să obțină influență și acces în cercurile politice din Londra și să folosească capitala britanică drept „centru de spălare de bani” pentru sume obținute ilicit.

„Instituții culturale, firme de PR, grupuri politice și chiar agenții imobiliare au devenit fără să realizeze servitori ai statului rus”, se mai arată în raport. În el se concluzionează că „influența rusească a devenit ceva normal în Regatul Unit, iar guverne succesive au permis oligarhilor ruși și banilor lor să pătrundă în societatea britanică și să aibă acces la favoruri economice și politice”.

Descoperirile vin la finalul unei investigații de opt luni în ce privește influența rusească în politica britanică și în viața publică a Regatului. Raportul a fost întârziat de alegerile parlamentare generale de la sfârșitul anului trecut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult