Acasa InternationalExterne Guvernul german neagǎ existența spionajului american

Guvernul german neagǎ existența spionajului american

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Guvernul cancelarului Angela Merkel a afirmat că germanii nu sunt spionaţi de către Statele Unite (SUA), menționȃnd cǎ au primit asigurǎri scrise din partea privind programul NSA ȋn Germania.

Guvernul german neagǎ existența spionajului american

„Agenţia americană NSA şi serviciile de informaţii britanice au oferit asigurări în scris că respectă dreptul şi legea în Germania„, a declarat pentru presă şeful Cancelariei Ronald Pofalla, însărcinat cu serviciile de informaţii, după ce a fost audiat de o Comisie parlamentară ad-hoc. Pofalla a adăugat că SUA au propus Germaniei un acord care ar exclude orice spionaj între cele două ţări. Negocierile urmează să înceapă în august, potrivit acestuia. Cu şase săptămâni înaintea alegerilor legislative, Pofalla a fost audiat de o Comisie parlamentară alcătuită din 11 deputaţi, membri ai unor partide reprezentate în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), încărcinată cu controlul serviciilor de informaţii.

După nouă săptămâni de la acuzaţiile de spionaj american la nivel mondial lansate de fostul consultant NSA Edward Snowden, care a obţinut azil în Rusia, în Germania continuă să existe suspiciuni cu privire la ceea ce ştia Guvernul german despre acest lucru şi cu privire la amploarea supravegherii. Preşedintele Comisiei parlamentare care l-a audit pe Pofalla, Thomas Oppermann, membru al opoziţiei social-democrate (SPD), a apreciat că nu s-a clarificat nimic după cele peste cinci ore de audieri.

„Nu ştim, în continuare, în ce proporţie, în cadrul programului (de supraveghere american) PRISM, SUA spionau germani”, a declarat Oppermann. „Din acest motiv, reclamăm în continuare cancelarului să ceară Statelor Unite transparenţa promisă de Obama”. Întrebat dacă Angela Merkel va fi audiată de Comisie, el a răspuns că nu exclude audierea unor „invitaţi de marcă”. Următoarea şedinţă a Comisiei urmează să aibă loc pe 19 august.

4 comentarii

BULA 13-08-2013 - 11:57

Angela Merkel este agenta CIA si nu ar recunoaste ca SUA controleaza total colonia ultra-tehnologizata numita Germania. Pe timpul RDG-ului strangea date despre sectorul nuclear al Germaniei de Est.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 13-08-2013 - 14:26

Germanii considera Romania DOAR o GROAPA DE GUNOI A Europei. In data de 18 mai ac, o nava cu deseuri EXTREM, extrem de toxice a pornit prin Europa sa-si gaseasca un loc unde aceste deseuri sa fie descarcate si neutralizate. NICI UN PORT si NICI O TARA nu au primit aceast anava, DECIT? DECIT? DECIT? … bineinteles, ROMANIA! Cica ca in Romania s-ar fi gasit CINEVA care ar dori aceste deseuri EXTREM DE TOXICA pt. ca sa le neutralizeze si sa le – auzi tanti Huhucino – foloseasca pt. cine stie ce proces de productie. Agentia de Mediu a lui madam Rovana Plumb si-a dat acceptul, bineinteles pentru o spaga MEGAspaga, insa totul s-a impotmolit cind s-a descoperit ca, de fapt, nava poarta in burta ei deseuri mult mai TOXICE decit cele raportate si cu o contitate mai mare cu 14.000 (patrusprezece mii de tone, ca sa inteleaga si „distinsa” doamn Huhucina, zdruncinata la creieri). Din luna mai, aceasta nava ZACE chiar LINGA navele care transporta … ce altceva?, CEREALE. Nimeni nu se sezizeaza, domnul asa-zis primar, Mazare, se HANDRALESTE cu curvistine care pot sa-i fie copii prin cluburi. Acest caz ar trebui sa scoata din case sute de mii de romani care sa se duca la guvern si sa-i calce in picioare pe cei de-acolo. La noi? Pe cine intereseaza asa ceva? Ce daca vor muri citeva sute de mii de fraieri? Bine ca si-au luat MEGAspaga psd-istii de la guvern. Suntem cea mai spurcata si imputita tara din lume, LA PROPRIU, si nu la figurat!

Salut 13-08-2013 - 16:53

“Agenţia americană NSA şi serviciile de informaţii britanice au oferit asigurări în scris că respectă dreptul şi legea în Germania“, a declarat pentru presă şeful Cancelariei Ronald Pofalla….

….

Mda, daca ramane fara job, asta face cariera pe la vreo revista de umor. Pofalla? De retinut, asta-i nume de om destept, aproape la fel de destept ca Ali Mincinosul, ministrul propagandei lui Saddam! Si ala vedea tot asa, mari victorii….

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-08-2013 - 17:24

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult