Acasa InternationalExterne Guvernul ungar, amestec nepermis în treburile interne ale României

Guvernul ungar, amestec nepermis în treburile interne ale României

scris de M.A.B.
9 afisari

Guvernul ungar neofascist, condus de Viktor Orban, şi-a permis vineri să facă declaraţii cu un pronunţat caracter de amestec în treburile interne ale României. Aşteptăm, cât mai rapid, o reacţie adecvată din partea MAE!

Viktor Orban

Viktor Orban, amestec nepermis în treburile interne ale României (foto: balogzoltan.fidesz.hu)

Recentele evoluţii ale situaţiei din România, inclusiv declaraţiile Guvernului referitoare la legea votului uninominal şi legea minorităţilor, precum şi problema Facultăţii de la UMF Târgu Mureş, sunt un motiv de îngrijorare pentru Ungaria, a declarat un secretar de stat din ministerul de Externe de la Budapesta.

Secretarul de stat din cadrul ministerului ungar de Externe, Zsolt Nemeth, a declarat joi, pentru agenţia oficială de presă MTI, că, în ultimii ani relaţiile româno-ungare au fost caracterizate de un respect mutual şi o recunoaştere a intereselor reciproce, ceea ce a condus la realizarea multor proiecte de succes. Ar fi o greşeală „dacă dezvoltarea promiţătoare a relaţiilor ungaro-române ar ajunge la final şi ar fi o greşeală nu numai în ceea ce priveşte cele două ţări, ci ar afecta şi stabilitatea Europei Centrale, creşterea şi prosperitatea”, a declarat el, potrivit Mediafax.

Zsolt Nemeth a adăugat, totuşi, că este încă posibilă evitarea pericolului şi Guvernul ungar are voinţa politică să facă acest lucru.

La rândul său, premierul ungar neofascist Viktor Orban a afirmat, la postul public Radio Kossuth, că există un nou context pentru etnicii ungari din România, iar acum este timpul ca ei să îşi unească forţele. “Fac apel la toate organizaţiile politice maghiare care activează acolo (în România) să încerce să coopereze între ele”, a afirmat Viktor Orban, potrivit MTI.

În politică, rivalitatea este necesară, dar, ţinând cont de situaţia actuală, cooperarea şi unirea forţelor trebuie să fie abordarea supremă, a explicat el. Mai mult, tocmai Viktor Orban a declarat că întreaga Europă ar trebui “să aibă grijă împotriva unei tendinţe subite de antagonism etnic”.

21 comentarii

Mache 11-05-2012 - 14:30

Si uite asa se naste beneficiul reciproc. 😉 Guvernul Orban duce Ungaria voiniceste la faliment, deci circul cu marea suferinta ungurilor din Romania vine la momentul potrivit. Guvernul Ponta este complet incapabil sa-si indeplineasca angajamentele fanteziste si absurde asa ca o implicare cat se poate de vanjoasa in schimbul de muci cu ungurii pica la momentul potrivit si este o pleasca neasteptata. 🙂

Se stie din mosi-stramosi ca, cainele care latra nu musca. Pe la inceputurile guvernarii lui Nastase relatiile cu Ungaria (guvernata si atunci de Viktor Orban pana prin 2002) au fost la fel de proaste si schimbul de muci la fel de intens cum pare sa devina acum. Straniu e ca in acelasi timp UDMR era in guvernul Nastase si ca in pofida guitului oficial, nervos si patriotic de la Bucuresti ungurii au obtinut pe usa din dos, in mai putin de un an, mai multe privilegii in Romania decat obtinusera in precedentii 80 de ani… 🙂 🙂 🙂 Fereasca Dumnezeu de patriotismul sforaitor al USL-asilor! Oare de data asta ce le mai dau ungurilor?! 🙂 😉 😉

digital 11-05-2012 - 17:33

iar taie ăștia la greu!

dxn 12-05-2012 - 19:03

Taie doar ineptiile unora ca tine Urbossandudobre.

MI-5 11-05-2012 - 19:52

pedelistii tai au dat nas ungurilor.
pedelistii tai au apropat segregarea pe criterii etnice la UMF Tg Mures,

Mache 11-05-2012 - 21:59

S-avem pardon,

Huniversitatea Multiculturala de la Cluj s-a prasit sub obladuirea lui Adrian Copilu’ Minune Nastase la inceputul anilor 2000. Odata precedentul creat usa e deschisa pentru orice combinatie… Indiferent ce face Ponta azi incercand disperat sa castige alegerile din toamna, in viitorul previzibil porcaria aia cu sectia maghiara de la Tg Mures oricum se va face. Exceptand situatia in care UDMR nu ar mai intra in parlament si atuncinu ar mai avea cum si pe cine sa santajeze. Insa USL tocmai a anuntat ca va anula pragul minim pentru intrarea in parlament, nu cumva sa raman ungurii bietii de ei pe dinafara si sa nu mai aiba nimic de santajat.;-) . Nu-i asa?

Tipic PSD-ist. Intai se genereaza o problema cat China si dupa aia se arunca vina pentru consecinte pe umerii alorlalti. Nu-ti suna cunoscut?!

Ciu Huhu 12-05-2012 - 15:22

Mache, te plateste bine dictatorul Basescu?

Mache 12-05-2012 - 17:58

Pe mine nu ma plateste nici un stat. Dar ia zii. Victor Ben Nahum iti da ceva sau chirai pe gratis?

In alta ordine de idei, de unde esti asa de sigur ca Ponta nu e taiat imprejur? Ai cantat cumva la microfonul lui?! 🙂 🙂 🙂

Ciu Huhu 14-05-2012 - 15:34

Da Mache homless-ule sint 100% ca Ponta nu-i ovreu de al tau, nu-ti spun de unde stiu, NU AM VOIE!

Mache 14-05-2012 - 16:05

Ciuciule,

Deci ai cantat la microfonul lui. Nu m-am inselat 😉 Pai daca e asa merita sa o recunosti in numele „cauzei” 🙂 🙂 🙂

Macar iti da Ben Nahum ceva sau te-a prostit si te faci de ras gratis? E rai mai sionistii astia daca va prostesc ca pe bobocii de gasca 🙂 🙂 🙂

urbos 12-05-2012 - 20:17

Iti dai seama, scarba asta schizofrenica de „mache” poate sa mai emita cand i se spune ca Bashina si pedalacii au dat nas ungurilor. Hahaha! Iti dai seama cat e de dement. Apoi schizofrenicul o da inainte cu Nastase si PSD. Unde mai pui ca mai canalie si facator de probleme pentru care sa arunce vina decat lepra securista pe care o linge in cur, greu de gasist. Nastase era intr-adevar copil pe langa naparca chioara si cheala de la Cotroceni. Dementa pura la viermele basist. Tipic.
Scremutuleeee, mori ba! Hahaha!

salut 12-05-2012 - 20:11

„Straniu e ca in acelasi timp UDMR era in guvernul Nastase si ca in pofida guitului oficial, nervos si patriotic de la Bucuresti ungurii au obtinut pe usa din dos, in mai putin de un an, mai multe privilegii in Romania decat obtinusera in precedentii 80 de ani…”

=================
Ia uimeste-ne cu cunostintele tale despre lupta milenara de 80 de ani a ungurilor si privilegiile obtinute sub guvernul Nastase. Esti in stare sa dai date concrete sau doar arunci cuvinte?

PS:
Pentru ca memoria iti joaca frecvent feste, te ajut un pic: UDMR NU a fost in Guvernul Nastase, oricat i-ar place lui Basescu (din motive propagandistice) sa fi fost altfel.

Mache 12-05-2012 - 21:02

Uite si datele concrete bolsevila:

1. UDMR a obtinut prefecti maghiari in Harghita si Covasna. In plus poltia a fost trecuta sub controlul administratiei licale (pentru scurt tim, e adevarat). Pentru prima oara in istoria Romaniei de la 1859 incoace doua judete din Romania au trecut 100% sub controlul alogenilor. CJ, prefrectura, administratia locala, politia, justitia, toate erau sub controlul ungurilor. Guvernul Nastase (prin ion Rus) a redus de asemenea alocatiile de chirie ale politistilor si jandarmilor din aceste judete pana intr-atat incat respectivii ajungeau sa fie fortati sa demisioneze. pentru ca ju le ajungea leafa si pentru chirii si pentru ca sa poata trai. In acest fel, de facto politia comunitara complet maghiariza a preluat cotrolul de facto.

In plus ungurii se tsanguiau u lacrimi amare ca romanii ii tin pe bietii de ei sub presiunea ocupatiei militare, astfel incat guvernul Nastase a reactionat rapid si cea mai mare parte a brigazii 61 de munte a fost relocata in afara judetului Harghita… Asa ceva nu s-a intamplat nici macar in cei 20 de ani de existenta a Regiunii Autonome Maghiare (1948-1968), dar iata ca s-a putu izbandi sub Adrian Copilu’ Minune Nastase

2. S-a infiintat pe socotala statului roman huniversitatea muticulturala de la Cluj. – Adica s-au format mai multe facultati maghiare, in paralel cu cele romane in cadrul univeristatii Babes Bolyai, cu birocrata si cheltuielile suplimentare aferente. Guvernul roman a finantat de asemenea plin de generozitate prin programe de „cercetare” universitatea maghiara privata din Cluj „Sapientia” in momentul cand guvernul maghiar care o infiintase so care o finanta si-a redus drastic contributiile, dupa caderea guvernului Orban spre sfaristul lui 2002.

3. Ungurii au obtinut dreptul la a-si folosi limba materna in relatiile lor cu autoritatile romane, cu administratia locala si in justitie. Altfel spus daca un ungur calca un om in judetul Vaslui el poate sa refuze sa participe la ancheta si e nevinovat daca ignora somatiile pe motiv ca nu stie Limba Romana si conform legii Romania trebuie sa-i scoata din pamant din iarba verde un translator iar politaii care-lurmaresc trebuie musai sa-l someze pe ungureste.

Pe de alta parte instructiunile de aplicare intocmite sub obladuirea lui ion Rus (Surpriza! 😉 El e ministru de interne si sub Ponta, asa cum a fost sub Nastase) a acestei decizii idioate a permis eliminarea unui mare numar de functionari romani din administratie pe motiv ca nu stiau destul de bine ungureste 🙂

P.S. UDMR nu a avut MINISTRII in guvernul Nastase. A sprijinit insa guvernul Nastase avand un acord scris in acest sens si a primit in schimb cadou exact ceea ce si-a dorit: prefecturi si slujbe in deconcentrate.

Mai vrei pocitanie socialista?!

salut 12-05-2012 - 21:19

Bre Mache, cu atatea nelegiuiri in guvernu’ Nastase, e de mirare ca nu ne-au oKupat ungurii, bre!

Norok ca Basescu al matale a rezolvat problema: i-a aruncat pe unguri de la prefecturi direct in guvern!

De ce nu mergi mata la sediul PDL sa canti refrenele astea? Va adunati 20 de sustinatori cu un total 21 de neuroni (pe mata te creditez ca fiind al cu intelighetza dubla) si dezbateti soarta bietei tzarisoare incaputa pe mainile lui Ponta.

urbos 11-05-2012 - 18:15

Se strange latul si in jurul jegului asta de Orban.

banatu-i fruncea 11-05-2012 - 20:17

urmeaza noi concesii fata de unguri. sa asteptati numai putin, rabdare!

Dan B. 12-05-2012 - 13:36

Constat ca autoritatile romane au facut, pana acum, sluj la poarta UDMR si la cea a „maicutei” Ungaria! Daca maghiarii, de fapt „reprezentantii” lor nu-si fac ordine in propria „ograda”, va veni cat de repede momentul cand rabdarea mea si a celor care gandesc ca mine atinge nivelul nul, ocazie cu care ii vom „impinge” dincolo de granita pe toti! Caci acolo au totul in limba materna si nu mai fac presiuni pt promulgarea unei legi a minoritatilor (vor fi majoritari in tara lui Viktor Orban). Il astept pe Corlateanu sa puna picioru-n prag si sa-i puna in vedere ambasadorului Ungariei ca vor „zbura” dincolo de Tisa la urmatoarea agresiune politico-diplomatica a hunilor de la Budapesta!

Mache 12-05-2012 - 16:15

Dane,

Nu te mai imbata cu apa rece si incearca sa manaci rahat in cantitati mai mici 😉 Toate sforaielile si tot guitul patriotic isteric al celor ca tine se transforma intotdeauna in avantaje nete pentru unguri.

Cateva fapte:

1. UDMR a obtinut numarul maxim de privilegii sub guvernul Nastase. Si atunci guitul patriotic al guvernului era la cote maxime, iar int imp ce natiunea juisa mandra de viteja guvernului PSD-ist, ugurii strangeau in cateva luni mai multe privilegii ca-n precedentii 80 de ani…

2. Andrei Marga, omul care a luptat mai ca UDMR-u’ mult pentru infiintarea huniversitatii multiculturale de la Cluj de catre Adrian Copilu’ Minune Nastase este azi mnistrul de externe al Romaniei.

3. Ungurii risca pentru prima oara in 22 de ani sa nu mai intre in Parlamentul Romaniei. Cele doua partide maghiare principale sunt ambele sub pragul electoral. USL tocmai a anuntat ca intentioneaza sa suprime pragul electoral, pentru ca ce ne-am face bietii de noi, fara contributia stralucita a ungurimii la viata politica romaneasca 😉 🙂 🙂

Mache 12-05-2012 - 17:56

Te pomeni ca ai si ceva contraargmente. N-asa? 🙂 Zi-i starpitura, nu te sfii…

dxn 12-05-2012 - 19:00

Sandule,
Nu te mai da peste cap.
Neterminat ca tine e si feciorul asta de Victory.
Si nu aveti cum sa fiti terminati, doar daca unii dintre noi isi fac pomana si va mai regulam un pic!
Fa si tu o mica socoteala. Dar repede ca sa nu ti se intample ceva iremediabil in zona sinapselor:
Bunicul lui Victory este nascut cu 100 de ani inaintea nepotului.
Prin urmare unul dintre cei doi urmasi ai sai (tatal lui Victory sau chiar Victory) este facut la o varsta extrem de „inaintata”. Circa 75 de ani!
La fel ca la tine: cand l-ai vazut prima data pe tactu i-ai zis: „mosh Carciuneee! Si nu era deghizat.
😉 😉 😉

sanda sanda 12-05-2012 - 20:28

Pe ungurii nu-i freaca atat Fac de medicina de la Tg M. Ei sunt preocupati ca guvernul fascistoid de la Budapesta este un paria in Europa. Ca sa scape de acest stigmat ne improasca si pe noi cu noroi, sa abata atentia de la ei. De fapt Budapesta pune in pericol pacea in Europa Centrala.
Pe de alta parte asemenea magarie nu ar trebui sa ramana nesanctionata. Ar fi o idee buna sa-i plesnim peste bot pe bozgori.

ticutu 13-05-2012 - 00:01

Pai dupa Zsolt Nemeth nu prea i6mi dau seama ce inseamna respect reciproc. Nu de alta da’ in timp ce victoras Orban grohaie impotriva crearii monstruozitatii UMF Tg Mures, la Jula(Gyula) in Ungaria acelasi personaj a dat ordin ca, Casa asociatiei Romaniilor sa fie rasa de pe fata pamantului, ceea ce s-a intamplat. Sau in timp ce portocalii le-au dat voie sa-si capete manastiriile cu pamanturile aferente si arhivele, vad ca nu-i preocupa pe unguri sa retrocedeze bunuriile fundatiei Gojdu (prin care s-au angajat inca de la Trianon) daca tot vorbeste de reciprocitate. Sau ce ne poate spune Nemeth Zsolt despre numele si prenumele romaniilor INCA IN PREZENT MAGHIARIZATE? Sau despre faptul ca prin Constitutia actuala a Ungariei, romanii nu au drept la reprezentant in parlamentul de la Budapesta. Dar nu numa’ Victoras Orban e de vina ci si Base care tace malc de atata vreme.Cinste insa lui Bogdan Aurescu; iar despre MARGA acu sa-l vedem

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult