Acasa InternationalExterne Hagi-Curda. Baconschi îi bate obrazul ucraineanului Grişcenko

Hagi-Curda. Baconschi îi bate obrazul ucraineanului Grişcenko

scris de M.A.
2 afisari

Ministrul de externe Teodor Baconschi a avut, luni, la Bruxelles, în marja reuniunii Grupului de Prieteni ai Ucrainei, o întrevedere cu omologul său ucrainean, Konstatin Grişcenko, căruia i-a solicitat identificarea unor măsuri de creştere a încrederii între Bucureşti şi Kiev care să conducă la evitarea unor situaţii precum cele care au avut loc sâmbătă, 16 iulie, cu ocazia deplasării unor ziarişti şi reprezentanţi ai ONG-urilor la sfinţirea unei biserici din Hagi-Curda.

Teodor Baconschi (a1.ro)

Teodor Baconschi (foto a1.ro)

Cei doi miniştri au avut un schimb de opinii cu privire la modalităţile de dezvoltare a dialogului politic şi de completare a cadrului juridic bilateral, în perspectiva vizitei pe care ministrul român al afacerilor externe o va efectua la Kiev în toamna acestui an, transmite Agerpres.

Totodată, ministrul Baconschi şi-a exprimat interesul pentru consolidarea cooperării în domeniul afacerilor europene, ca şi în plan regional şi al cooperării transfrontaliere, care să confere substanţă şi dinamism relaţiilor bilaterale dintre România şi Ucraina.

Un alt mesaj central a fost acela privind necesitatea intensificării reformelor în Ucraina şi aplicarea normelor şi standardelor europene, ca elemente esenţiale în ceea ce priveşte apropierea de UE, evidenţiază sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult