Acasa InternationalExterne Hamas vrea hudna cu Israel

Hamas vrea hudna cu Israel

scris de M.A.
8 afisari

Hamas vrea înţelegere cu Israelul. Nu îl va recunoaşte ca stat, dar acceptă o înţelegere „hudna”, susţine Mousa Abu Marzook, unul dintre liderii mişcării palestiniene care controlează Fâşia Gaza.

Israel-Hamas hudna

Hamas vrea hudna cu Israel

Organizaţia Hamas nu exclude posibilitatea unei înţelegeri între palestinieni şi Israel, dar ca pe o ‘hudna” (încetare temporară a focului) afirmă Abu Marzook într-un interviu acordat la Cairo, după ce a plecat de la Damasc, unde s-au aflat în exil liderii organizaţiei islamiste. Zona Gaza este controlată de Hamas, organizaţie sprijinită de regimul de la Teheran şi riscă să devină un adevărat bastion al Iranului, transmite agenţiile de presă internaţionale, citate de RRA.

Mousa Abu Marzook a subliniat că, dacă, în acordul de reconciliere inter-palestiniană, organizaţia Hamas nu se opune ca Fatah să negocieze cu Israelul, asta nu înseamnă că poziţia Hamas s-a schimbat.

Orice tranzacţie trebuie supusă unui referendum. Dacă se va ajunge la o înţelegere, în Hamas se va considera că este vorba doar de o „hudna„, a subliniat adjunctul şefului biroului politic al Hamas.

2 comentarii

Mache 23-05-2012 - 20:29

Trebuie ca iar au luat-o arabetii crancen pe cocoasa, daca merg cu basca in mana la evrei si cu mucii atarnand pana la genunchi sa cerseasca indurare. Singura chestie care le scapa din vedere e ca pentru o intelegere e nevoie de minimum doua parti. Daca ailalti prefera sa le dea in cap in continuare si le pun conditii smechere pe care arabii nu le pot acepta? 🙂 🙂 🙂

Lupu Ardelean 24-05-2012 - 07:16

Nu e nevoie de nicio intelegere, nu se trag rachete pe Israel , e pace si liniste la palestinieni, Hamas si Fatah sunt liberi sa se omoare intre ei, asa cum o fac sirienii….

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult