Acasa InternationalExterne Hillary Clinton: arderea Coranului nu este calea americana

Hillary Clinton: arderea Coranului nu este calea americana

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Secretarul de stat american Hillary Rodham Clinton a declarat miercuri ca intentia unei mici biserici din Florida de a arde Coranul este „revoltatoare” si „aberanta” si nu reprezinta Statele Unite ale Americii, informeaza AP. Intr-un discurs sustinut la centrul de reflectie Council on Foreign Relations, sefa diplomatiei americane s-a plans ca mica congregatie a beneficiat de atata atentie pentru ceea ce a numit un plan „sfidator si scandalos” de a marca cea de a noua comemorare a atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001.


„Este regretabil ca un pastor din Gainesville, Florida, cu o biserica nu mai mare de 50 de persoane poate face acest plan sfidator si scandalos si poate beneficia de atentia intregii lumi, dar aceasta este lumea in care traim. Este cu totul nefericit, nu ne reprezinta”, a spus fosta Prima Doamna, citata de Agerpres.  In ciuda pledoariilor unor membri de rang inalt ai administratiei Obama, potrivit carora gestul ar pune in pericol vietile americanilor de peste hotare, pastorul Terry Jones s-a angajat sa mearga mai departe cu planul sau de a arde exemplare din Coran la 11 septembrie. Hillary Clinton a facut apel la Jones sa-si reconsidere intentiile si sa anuleze planul anuntat.

Gestul ar putea duce la izbucnrea unui razboi mondial. Cel putin asa a declarat David Petraeus, nimeni altul decat Comandantul Coalitiei Internationale din Afganistan, care trage pe aceasta cale un semnal de alarma, scrie Jurnal.md. Comandantul Coalitiei Internationale din Afganistan a declarat ca daca o biserica baptista americana isi va pune in practica promisiunea de a arde in public, in premiera mondiala, un exemplar din Coran, in decursul acestei saptamani, pe data de 11 septembrie, acest gest va pune in pericol vietile soldatilor americani din teatrele de operatiuni militare precum si interesele Statelor Unite in lumea musulmana.

Doi alti comandati cu grad inalt din armata americana au intarit spusele generalului Petraeus, adaugand ca transmisia televizata in direct a arderii Coranului va submina toate eforturile presedintelui Obama de a apropia S.UA. de cei 1,5 miliarde de musulmani de pe mapamond. Daca acest eveniment, care este deja puternic contestat de comunitatile musulmane de pretutindeni, va fi pus in aplicare, atunci lucrurile ar putea scapa de sub control. Sacrilegiul religios ar putea declasa o reactie in lant cu consecinte nebanuite pentru geopolitica mondiala. „Este un cadou nesperat pentru talibanii si fanaticii islamisti, deoarece este exact genul de actiune pe care extremistii musulmani o folosesc drept pretext pentru Jihad”, continua generalul Petraeus. Anuntul arderii Coranului a declansat deja proteste de strada si amenintari serioase in Afganistan si Indonezia, tara unde traiesc cei mai multi musulmani din lume.

0 comentariu

Corcodel de Parpange 20-04-2010 - 06:20

Lupta pentru VIATA semenilor este mai important decat orice,chiar si coloratura politica. B R A V O S !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult