Acasa InternationalExterne Hillary Clinton, candidatul democraților pentru prezidențiale

Hillary Clinton, candidatul democraților pentru prezidențiale

scris de A.P.
5 afisari

Hillary Clinton, 68 de ani, a fost desemnată oficial marți seară la Philadelphia candidat al Partidului democrat la Casa Albă pentru alegerile din noiembrie, anunță AFP.

hillary clintonFosta Primă Doamnă intră în istoria politică a Statelor Unite, fiind prima femeie candidată la prezidențiale din partea unui mare partid.

Conform rezultatelor de la primare, fosta șefă a diplomației americane a obținut sprijinul majorității delegaților, depășind pragul de 2.382 de voturi necesare pentru a primi învestitura.

Ea va accepta oficial nominalizarea joi seară la închiderea Convenției democrate, după care a doua zi va porni din nou în campanie împreună cu vicepreședintele său desemnat, senatorul Tim Kaine, pentru a obține victoria la 8 noiembrie în fața republicanului Donald Trump.

Într-o atmosferă mult mai consensuală decât în ajun, când numeroși delegați pro Bernie Sanders și-au manifestat nemulțumirea, statul Dakota de Sud i-a adus simbolic voturile necesare în momentul-cheie al serii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult