Acasa InternationalExterne Hillary Clinton revine la post după externare

Hillary Clinton revine la post după externare

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Departamentul de Stat american a anunţat că Hillary Clinton îşi va relua activitatea de Secretar de Stat upă o absenţă de o lună de zile de pe scena politică din cauza unor probleme de sănătate.

hillary-clinton

Hillary Clinton revine la post după externare

Reluarea activităţii de către Secretarul de Stat american, care urmează să îi predea ştafeta succesorului său John Kerry în săptămânile care urmează, a fost confirmată în agenda săptămânală publicată în cursul serii de duminică, 6 ianuarie, de departamentul său. Conform mediafax, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a afirmat că Hillary Clinton este „nerăbdătoare” să îşi reia activitatea.

Hillary Clinton va avea o întrevedere începând cu ora locală 09.15 (16.15 ora României) cu adjuncţii săi la Departamentul de Stat din Washington. Aceste întâlniri vor avea loc cu uşile închise. De asemenea, în cursul săptămânii sunt prevăzute şi alte întâlniri, între care cea de luni, la Casa Albă, cu secretarul Apărării Leon Panetta şi cu Tom Donilon, consilier pentru securitatea naţională al preşedintelui Barack Obama. Joi, şefa diplomaţiei îl va primi pe preşedintele afgan Hamid Karzai şi va avea discuţii cu el la un dineu de lucru.

Purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Philippe Reines, a anunţat iniţial, la 9 decembrie, că aceasta a contractat un „enterovirus” care a obligat-o să îşi anuleze un turneu în Africa de Nord. După o săptămână, la 15 decembrie, acelaşi consilier şi medicii lui Clinton au dezvăluit că aceasta a suferit o „comoţie cerebrală” după ce a leşinat din cauza unei „deshidratări puternice”.

Hillary Clinton, spitalizată de duminică, 30 decembrie, din cauza unui cheag de sânge localizat la nivelul capului, a ieşit din spital miercuri, 3 ianuarie, şi s-a întors la domiciliul său din Chappaqua în statul New York. Ea a fost tratată cu anticoalugante pentru a i se dizolva cheagul de sânge şi ar urma să se recupereze complet, potrivit medicilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult