Acasa InternationalExterne Hillary Clinton: Romania comunista, exemplu negativ in planificarea familiala

Hillary Clinton: Romania comunista, exemplu negativ in planificarea familiala

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a oferit ca exemplu China si Romania comunista pentru a exemplifica efectele negative ale implicarii guvernului in deciziile privind planificarea familiala, intr-o conferinta de presa organizata in Canada, dupa summitul G8. Canada vrea sa faca din sanatatea materna o prioritate pentru G8 si exista o dezbatere in aceasta tara daca planificarea familiala, contraceptia si chiar avortul sa faca sau nu parte din aceasta initiativa. Intrebata daca avortul si contraceptia ar trebui sa faca parte din aceasta propunere, Clinton a raspuns ca este decizia Canadei.


„Am lucrat in acest domeniu multi ani. si daca vorbim despre sanatatea materna, aceasta nu poate fi disociata de sanatatatea reproducerii. Iar o sanatate a reproducerii include contraceptia si planificarea familiala, precum si accesul la un avort legal si sigur „, a explicat secretarul american, potrivit unui comunicat al Departamentului american de Stat, informeaza Mediafax.

Ea a subliniat insa ca guvernele nu ar trebui implicate in aceste decizii, oferind ca exemplu negativ politica Chinei privind copilul unic sau cea a Romaniei comuniste de promovare a familiilor cu multi copii .

„Intotdeauna am crezut ca guvernul nu ar trebui sa intervina in decizii atat de intime. Si putem vedea, de-a lungul istoriei, ce se intampla cand guvernele fac acest lucru. Cand guvernele au o politica a copilului unic, ca in China, unde aceasta politica este implementata prin avorturi fortate, este odios. Iar cand guvernele ca cel comunist din Romania au o politica ce promoveaza femeia cu cinci copii, refuzandu-le femeilor oportunitatea de a-si planifica propria familie, rezultatul este o problema tragica, multi dintre acesti copii ajungand in orfelinate”, a explicat Clinton.

„Aceasta este o problema de care eu si guvernul meu suntem preocupati, si promovam o initiativa globala care va accentua sanatatea mamei si a copilului, si promovam un acces mai mare la contraceptie – atat pentru femei, cat si pentru barbati – si cautam, de asemenea, modalitati de a le face pe femei sa aleaga astfel incat sa poata evita avortul – mai realist, oferindu-le sprijin”, a conchis secretarul american de Stat.

0 comentariu

sorge 29-03-2010 - 16:45

Caci in curind ii va lasa politica pe ei .
Nici macar ei nu viseaza sa iasa la pensie pe locurile actuale .

FORESKIN 29-03-2010 - 17:13

..care oricum este nasoale…si au niscai fleoscaieli baloase si vinete, tip galeata de mulgatoare… (informatii precise de la un amic ginecologist amator..)

Mache 30-03-2010 - 03:55

Dom’le a fost o vreme in care am zis „Gata, pana aici i-a fost PNL-ului! I-a venit nulitatea de Crin de hac dupa 150 de ani de istorie zbuciumata”

Da’ poate ca nu-i chiar asa. Daca PNL-eii si-au pastrat simtul umorului suficient de nealterat ca sa-i aplicce lui Crinisor inspirata eticheta de Hitlerica sau Hitlerasch (ca eu de fapt asa am auzit ca i se spune in sanul partidului) inseamna ca inca nu e totul pierdut si ca sunt sanse reala ca si caricatura cu pricina sa fie aruncata peste bord.

ax 30-03-2010 - 05:48

– stiam ca pnl este un putregai, dar ca sa-l compari pe unul din cei mai mari barbati ai istoriei -Hitler – cu un putregai betiv ca Antonescu….este insuportabil…..

Rasputin 30-03-2010 - 06:05

…de mulţimea duşmanilor şi a celor care îl injură.

fanariotu 30-03-2010 - 10:07

Deci Basescu are de infruntat doua femei!Ca doar figurantii de soti sunt scosi din ecuatie!Pe liberal se vede ca-i oprimat acasa,deoarece de multe ori se uita fix la tavan,alteori se maimutareste fara motiv,are scapari serioase de comportament !Asta nici nu arata a barbat!Ponta,mai treaca-mearga,dar intro confruntare daca nu-ti formezi propriul stil,nu poti avea sorti de izbanda!Pana vine unul sau altul sa te corecteze,este prea tarziu!

io 30-03-2010 - 10:40

D’aia se AFUNDA Romania in criza – din cauza nevestelor din opozitie…:(
Ca sa vezi.
Mafia prezidentiala banuiesc ca (i)e bine, mersi, nu?

gicacontra 02-04-2010 - 09:17

Antonescu nu e decat o puslama politica creata in duhoarea politica romaneasca.Ca orice puslama cu staif are diaree verbala petru a parli pe fazani,pe care cei din spatele sau au definit-o drept retorica.Daca retorica inseamna vorbarie fara continut,Antonescu e orator priceput pentru ca vorbeste trei zile si nu intelege nimeni nimic.

Huhu 07-04-2010 - 11:33

Nimic, niciodata!!!!!!!!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult