Acasa InternationalExterne Hillary Clinton solicita Moscovei sa puna capat “ocupatiei” din Georgia

Hillary Clinton solicita Moscovei sa puna capat “ocupatiei” din Georgia

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Secretarul de stat american, care efectueaza un turneu in 5 foste state sovietice, a declarat luni la Tbilisi ca este ingrijorata in legatura cu intentiile Rusiei de a construi baze militare in Osetia de Sud si Abhazia si le-a cerut autoritatilor de la Moscova sa puna capat “ocupatiei” din Georgia.

Potrivit Reuters, in cadrul conferintei de presa comuna cu presedintele georgian Mihail Saakasvili, Clinton a exprimat sustinerea Statelor Unite pentru suveranitatea si integritatea teritoriala a Georgiei, adugand ca administratia de la Casa Alba va solicita in continuare Rusie sa-si retraga trupele din Abhazia si Osetia de Sud.

In replica la afirmatiile secretarului de stat american, premierul rus Vladimir Putin a declarat ca Georgia si Osetia de Sud trebuie sa-si normalizeze relatiile singure, si nu sa caute decizii din partea unor tari terte, in special a SUA. Putin a tinut sa sublinieze ca anumite persoane considera ca Osetia de Sud a fost ocupata, in timp ce altele considera ca ea a fost eliberata si s-a declarat convins ca in Georgia exista multe forte care si-ar dori normalizarea relatiilor atat cu Rusia, cat si cu Osetia de Sud.

0 comentariu

Vlad 30-04-2010 - 16:21

TREBUIA SI SEITAN ACOLO SA FIE MAI EFICIENTI ,NEMERNICII DRACULUI !!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult