Acasa InternationalExterne Hollande a acordat Legiunea de Onoare celor trei americani şi britanicului din Thalys

Hollande a acordat Legiunea de Onoare celor trei americani şi britanicului din Thalys

scris de D.P.
8 afisari

Preşedintele francez Francois Hollande le-a acordat luni dimineaţa Legiunea de Onoare celor trei americani şi britanicului care l-au imobilizat vineri pe Ayoub El Khazzani în trenul Thalys în timp ce încerca să deschidă focul la bord, relatează AP în pagina electronică.
648x415_francois-hollande-heros-thalys-elysee-Hollande le-a prins la piept medalia celei mai înalte distincţii franceze lui Spencer Stone, în vârstă de 23 de ani, un membru al Forţelor americane aeriene (USAF), Alek Skarlatos, în vârstă de 22 de ani, din cadrul Gărzii Naţionale americane, şi lui Anthony Sadler, în vârstă de 23 de ani, un prieten de-al lor mai vechi, într-o ceremonie la Palatul Elysée.

Acestia l-au imobilizat pe El Khazzani, care mergea prin tren cu o puşcă de asalt Kalaşnikov, la bustul gol.

Omul de afaceri Chris Norman, în vârstă de 62 de ani, a primit, de asemenea, Legiunea de Onoare.

Ei au arătat că „în faţa terorii, avem puterea să rezistăm”, a declarat şeful statului francez. „De asemenea, aţi dat o lecţie de curaj, de voinţă şi, prin aceasta, de speranţă”, le-a spus el celor patru.

Marocanul Ayoub El Khazzani, în vârstă de 26 de ani, este reţinut şi interogat de către serviciile franceze antiteroriste la periferia Parisului.

Pasagerul francez care a încercat primul să-l neutralizeze pe tânărul islamist – un absolvent Edhec în vârstă de 28 de ani care lucrează pentru o bancă franceză la Amsterdam şi care doreşte să-şi păstreze anonimatul – şi cetăţeanul franco-american Mark Moogalian, în vârstă de 51 de ani, rănit de un glonţ în timpul atacului, spitalizat în continuare la Lille, vor primi la rândul lor cea mai înaltă distincţie franceză ulterior, a anunţat Palatul Elysée.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult