Acasa InternationalExterne Hollande avertizeazǎ asupra pericolului Statului Islamic (SI)

Hollande avertizeazǎ asupra pericolului Statului Islamic (SI)

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Președintele François Hollande a exprimat ferm poziția Franței ȋn problema jihadiștilor SI, cerȃnd aliaților sǎ se angajeze „clar, loial și puternic alături de autoritățile irakiene”.

Hollande avertizeazǎ asupra pericolului Statului Islamic (foto:lespolemiques.fr)

Hollande avertizeazǎ asupra pericolului Statului Islamic (foto:lespolemiques.fr)

La deschiderea conferinței internațională ce are loc la Paris în problema securității în Irak, președintele francez a reiterat cǎ „Lupta irakienilor împotriva terorismului este și a noastră.”. Astfel, potrivit lui Hollande „Trebuie să ne angajăm clar, loial și puternic alături de autoritățile irakiene.”, ȋntrucȃt „Nu mai este timp de pierdut”.

François Hollande nu a uitat nici de problemele din Siria,fǎcȃnd apel la susținerea, „prin toate mijloacele, a forțelor de opoziție democratică din Siria„. „Haosul face jocul teroriștilor. Trebuie deci susținute acele forțe care pot negocia și face compromisurile necesare pentru a menține viitorul Siriei. Și pentru Franța, acestea sunt forțele de opoziție democratice. Ele trebuie să fie sprijinite prin toate mijloacele”, a afirmat șeful statului francez, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult