Acasa InternationalExterne Hosni Mubarak este depresiv

Hosni Mubarak este depresiv

scris de M.A.
4 afisari

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak suferă o „depresie nervoasă” în închisoarea în care este deţinut după ce a fost condamnat la detenţie pe viaţă, au anunţat marţi serviciile de securitate şi unul dintre avocaţii săi.

Hosni MubarakSănătatea lui Mubarak, în vârstă de 84 de ani, „s-a deteriorat de când se află în închisoare, în special în urma unei vizite a soţiei sale (Suzanne Mubarak) şi celor două fiice vitrege”, luni, a declarat un oficial din domeniul securităţii egiptene. Fiul său cel mic, Gamal, care se află de asemenea la Închisoarea din Tora, o suburbie la sud de Cairo, a fost mutat pentru a fi mai aproape de tatăl său, potrivit acestei surse, transmite Mediafax

Unul dintre avocaţii săi, Yasser Bahr, a confirmat că Mubarak „este pe cale să facă o depresie nervoasă, care i-a afectat starea de sănătate generală”. Mubarak, ca şi ministrul său de Interne din perioada în care s-a aflat la putere, Habib el-Adli, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltei faţă de regimul său, la începutul lui 2011, în care au fost ucise aproximativ 850 de persoane. Procurorii au cerut pedeapsa cu moartea împotriva celor doi.

Şase oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de poliţie au fost, însă, achitaţi, iar împotriva lui Mubarak şi a celor doi fii ai săi, Gamal şi Alaa, nu a fost reţinută nicio acuzaţie de corupţie. Cu toate acestea, Gamal şi Alaa au fost reţinuţi în detenţie, pentru alt proces.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult